-->

maanantai 24. lokakuuta 2016

7 päivää Halloweeniin "kurpitsapiirakkadippi"

 Jostain syystä linkki kurpitsapiirakkadippiin tuli vastaan useita kertoja kun etsiskelin "jotain kivaa". Siis vaihteeksi makea dippi - no, mikä jottei, kai sitä voi ainakin kokeilla.

Alkuperäisen ohjeen amerikkalaiset mittayksiköt menevät heittämällä yli hilseen, ja jotenkin pakkaa huvittamaan myös tuo innokas vakuuttelu siitä, että kyllä on säilykkeestä tehty makea dippi suurin terveysruoka ikinä - olisikohan alkuperäinen ohje syntynyt jonkun sponsorin toiveesta? Mutta varastetaan idea ja kokeillaan!

Dipin pohjana on kreikkalainen jogurtti, mahdollisesti vaniljaversiona. Vastaan tuli jossain myös jälkiruokaosastolla kurpitsapiirakka-smoothie, jonka keskeinen ainesosa oli sulatejuusto. Voi olla, ettei itselläni tulisi edes mieleen tehdä pirtelöä sulatejuustosta (enkä näköjään edes säästänyt sitä ohjetta), vaan ehkä laittaisin siihenkin sitä jogurttia... Tai kasvipohjaiseen versioon sekä dipistä että pirtelöstä vaikka yosaa tai kaurakermaa.


Siis...jogurttia, kurpitsasosetta, ruskeaa sokeria ja mausteeksi kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää. Enemmän kurpitsaa kuin jogurttia ja enemmän kanelia kuin muita mausteita. Vaniljattomaan jogurttiin myös maun mukaan vanilja- tai vanilliinisokeria, jos siltä tuntuu. Kurpitsasosettakin voi keittää itse vaikka pakkaseen silloin kun on pihapiirissä satokausi tai kaupat piukassa kurpitsoita, ja poimia sitten pakkasesta käyttöön silloin kun tekee mieli testailla niitä netistä löytyviä lukuisia kurpitsareseptejä. Voittanee säilykkeen.

Tein sitten lopulta niin, että laitoin kurpitsaa noin mitallisen enemmän kuin jogurttia, sokeria puolitoista ruokalusikallista, muita mausteita teelusikallisen ja kanelia kaksi. Lopputulos oli nestemäistä, laitoin lisää jogurttia niin että lopulta jogurttia oli enemmän kuin kurpitsaa. Lopputulos oli edelleen paljon perusdippejä juoksevampaa - olisikohan se sulatejuusto toiminut dipissä paremmin, jos jogurttiversion nauttiikin pirtelönä? En jaksanut etsiä tai tehdä erikseen dipattavia keksejä - leikkasin sämpylän viipaleiksi ja dippasin niitä. Maistui pullalta, kiitos kanelin. Dippasin porkkanaa. Oli makeaa. Dippasin sipsejä. Maistui piparkakulta. Sangen jännittävä dippi!




Nyt kun menin ihmettelemään terveellisyysväitteitä, voin ihmetellä samalla onkohan erilaiset värikkäät hyytelötkään välttämättä kovin terveellisiä - jotta pääsen jakamaan tämän linkin hyytelö- ja vanukaskuppien halloween-tuunauksista, jotka on kyllä aika söpöjä. Melkeinhän tässä tekee mieli lähteä eväsretkelle, jotta voisi sitä varten pakata eväät halloween-hengessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti