-->

torstai 6. lokakuuta 2016

25 päivää Halloweeniin - kokeiluita kutistemuovilla

Lupailinkin jo aiemmin kutistemuovipostausta mukaan Halloween-kalenteriin.

Joskus tuntuu, että "kaikki muut" ovat ehtineet kutistemuovista askarrella jo kauan sitten, ja ehdin mukaan vasta jälkijunassa. Toisaalta eipä se askartelu mitään kilpajuoksua ole - ainakin ohjeita löytyy helposti kun tekijöitä on ollut enemmän.
Ohjeita tekemiseen löytyy ainakin Pipon ytimestä, ja Amalian askarteluissa on myös hienot havainnekuvat siitä, miten muovi kupruilee uunissa. Olisin saattanut kupruilusta luulla, että jotain on vialla jollen olisi nähnyt noita kuvia etukäteen! Haltiakummilla on koottuna hyvin linkkejä muidenkin tekemisiin, ja Annan Aarteiden lepakot pitää linkittää mukaan jo siksi, että Halloween ;)



Ensiksi piirsin läpi muoviarkille joukon kuvia, joiden varalle oli suunnitelmia, ja sitten väritin ne puuväreillä. Sen sijaan, että olisin kopioinut kuvia muualta, toistin itseäni - useimmat kuvat kun olivat joskus aikoja sitten ATC-kortteja varten piirrettyjä (ja useamman kortin tekemistä varten kopioituja). Sienet tosin jouduin piirtämään uudestaan ulkomuistista kun en löytänyt ajattelemiani kuvia mistään - ja nekin varuilta erilliselle paperille ennen muoville läpipiirtämistä, ettei vapaalla kädellä suoraan muoville piirtäessä satu mitään kummia kämmennyksiä. Sydänkuvioitten hämähäkinseitit on piirretty vapaalla kädellä.



Uunissa muovi kutistui, mutta jostain syystä ei käpristyttyään oiennut kunnolla. Noudatin ohjelämpötiloja ja aikoja, ja sen jälkeen annoin olla kauemmin uunissa vahtien vieressä silmä kovana, mutta en lopulta uskaltanut pitää niitä uunissa kovin kauaa kun oikenemisesta ei näkynyt mitään merkkejä. Isommat kuviot jäivät kuperammaksi kuin pienet, joten ehkä se ATC-kortin koko oli sittenkin hiukan liian iso alkujaan. Monivärisellä puukynällä väritetyt kuviot (kuu, irtokurpitsat) paranivat sävykkäämmiksi kutistuessaan :)



Korviksia näistä oli enimmäkseen tarkoitus tehdä, joskin osa saattaa päätyä myös planner charmeiksi tai johonkin muuhun vastaavaan käyttöön. Halloweenin puitteissa vielä parit lähikuvat:


Korppikorviksiin hankin koukut, helmet ja muut tykötarpeet Blingistä.


Halloween-puput killuvat ihan Tigerin koukuista, joita kotona pyöri vanhastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti