-->

torstai 1. lokakuuta 2015

Kuukausi Halloweeniin!

Lokakuu alkaa, ja taas on aika aloittaa Halloween-kalenteri. Nythän siitä on muodostumassa jo perinne!

Viimevuotinen Halloween-kalenteri koostui pitkälti linkkivinkeistä, joten etukäteen suunnittelin, että tänä vuonna mukana olisi enemmän itsetehtyä. Saa nähdä miltä näyttää lopputulos, koska surffaillessa kymmentä ihanaa ja inspiroivaa linkkiä kohti tulee melkein yhtä monta "koskas mulla olis aikaa kokeilla ja tehdä tuommoinen? ai niin..." - ajatusta.

No, otetaan kepeästi tänäkin vuonna, eipä Halloween niin haudan vakava asia ole, ja joskus on mukava vain selailla juttuja, joita toiset ovat tehneet ja jättää se inspiraatio hautumaan. Ja joskus taas hölmötkin kokeilut  johtavat ajan kanssa alkuperäistä ideaa parantaviin ajatuksiin. Viime vuonna kokeilin monissa nettivinkeissä vastaan tulleita nakkimuumioita - toki soijanakeista, mutta lopputulos oli silti vähän väärässä mielessä ällö. Jo tämän kovan onnen kokeilun jälkeen sain muutaman parannusehdotuksen - jospa nakkien sijaan taikinalla muumioisikin marinoituja tofusuikaleita? Tai vaikka pikkumaisseja? Vastaavia ideoita on tainnut olla muillakin, sillä tänä vuonna netissä vastaan on tullut nakkimuumioitten sijaan mozzarellatikkumuumioita, leipätikkumuumioita ja jalapenomuumioita. Toivottavasti tänä vuonna joku muu idea lähtee vastaavaan lentoon!



Lopuksi vielä esimerkki itse tekemisestä, tosin ilman kuvia. Aika monissa mielenkiintoisissa nettiohjeissa käytetään kurpitsasosetta - jota ilmeisesti rapakon takana myydään myös tölkkitavarana. Mahdollisten kokkauskokeiluiden varalta ostin siis hyvissä ajoin kurpitsan, pilkoin sen ja keittelin pehmeäksi ja sitten soseutin - ja pistin sosetta pakkaseen myöhempää käyttöä varten, ettei tarvitse arpoa onko kaupoissa kurpitsasesonki vielä käynnissä siinä vaiheessa kun mieli tekee jotain ohjetta kokeilla. Tai sitä, kelpaako kaiverrettavaksi ostettu kurpitsa myös ruuanlaittoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti