-->

perjantai 2. lokakuuta 2015

29 päivää Halloweeniin - ovikranssi

Kun kyselin ennakkoon kavereilta, millaisia askarteluja tämän vuoden Halloween-kalenteriin toivottaisiin, ehdotettiin ovikranssia.


Koska olen aikaisemminkin tehnyt "ovikransseiksi" lähinnä paperisia ikkunakoristeita, päädyin vastaavaan ratkaisuun tälläkin kertaa. Ja koska kaikki eivät kuitenkaan halloweenia vietä, aloitellaan leppoisasti syksy-aiheisella kranssilla, joka ilahduttanee heitäkin.


Yleensä teen nuo kranssipohjat aika rennolla otteella ja vapaalla kädellä (niin kuin aika monet muutkin asiat!), piirrän ääriviivat mustalle paperille ja sitten leikkaan kolot sopiviin paikkoihin. En juurikaan käytä valmiita malleja, mutta tällä kertaa tuli mieleen, että josko joku haluaa kuitenkin mallia katsoa, niin otinpa sitten kuvan pohjasta valmiiksi leikattuna, ilman täytteitä.

Ja sitten liimailemaan silkkipaperia! Tässä nimenomaisessa kranssissa ajatuksena oli maisema ja syksyinen puu yhtä paljon kuin kranssin muoto, ja oikeastaan kranssiin viittaa vain tuo rusetti lehdistä muodostuvan seppeleen yllä. Puu on ruskainen, taivas sininen ja maassa omenoita, pudonneita lehtiä tai kurpitsoita. (Okei, tiedän kyllä että ne kuvat siinä silkkipaperissa on appelsiineja, mutta saahan sitä vähän kuvitella!) Nurjasta puolesta ei ole kuvaa - se ei ollut kovin nätti kun siinä oli vain silkkipaperiblokkeja, mutta ikkunaa vasten lopputulos on silti mukavan näköinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti