-->

maanantai 12. lokakuuta 2015

19 päivää Halloweeniin - sukelluslaivan ikkunasta näkyy...

 Paperisten ovikranssien kanssa vauhtiin päästessä syntyi myös vähemmän kranssimaisia koristeita. Näiden kahden innoittajana oli teema "Halloween meressä", ja ensimmäiseksi esittelyssä oleva on vielä kranssimaisen pyöreä, vaikkei muuten enää kranssia muistutakaan.

Mitä syvemmällä meressä halloweenia vietetään, sitä hurjempia otuksia tietenkin näkyy sukelluslaivan ikkunasta. Vaikkapa lyhtykaloja.

Taas ensiksi "kaavakuva" kranssipohjasta ilman papereita... Ilman skanneria pohjan kuvaaminen toisen paperin päällä ei tosin aina onnistu ihan kohdilleen, kun leikkaamisen jälkeen kaikki osat eivät enää osukaan ihan tasaisesti pohjapaperiin.




Sitten leikkaamaan ja liimaamaan silkkipaperia. Tietenkin hyvä havaita vasta tässä vaiheessa, että tulipas nyt suunniteltua vähän kumma kuvio, jolloin taustaväriin joutuu leikkaamaan reikiä, että saa karun kalan hohtavat silmät ja lampun loistamaan eri värillä.  (Paperin päällä kuvattuna tässä loistaa myös alkuperäisen piirroksen lyijykynäiset ääriviivat aika huomiota herättävästi.)




Oikeaa sukelluslaivaa ei tietenkään ollut käytettävissä, mutta mielikuvituksella sukelluslaivaksi muuntautuu mikä hyvänsä paikka, jonka ikkunoista näkyy (vaikka sitten silkkipaperisena) sitä, mitä sukelluslaivan ikkunoista näkyisi!




Äkkiä sukelluslaivan ikkunasta näkyy myös merenpohjalle vajonnut merirosvojen aarrearkku!







Kaavakuva... Tämä disaini oli helpompi leikata ja liimata ilman, että olisi joutunut tekemään reikiä myös keskelle silkkipaperia ja mallailemaan sitä sitten kohdalleen.




Pitkät ajat merenpohjassa ovat saaneet aarrearkun homehtumaan ihan vihreäksi ja kasvamaan kummallista merellistä elämää. Onneksi kulta ja rubiinit eivät ole homehtuneet. Merkillisesti kyllä arkun sisäverhoilukin on selvästi paremmassa kunnossa kuin pinta, vaikka kansi renksottaakin auki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti