-->

torstai 29. lokakuuta 2015

2 päivää Halloweeniin - nukkekahvilan tuolit

Viikon teema on "Halloween ihmemaassa", hulluilla teekutsuilla höystettynä, ja aika on vilkaista nukkekaappiin. Olen ehkä vähän heikkona Monster High-nukkeihin, ja onpa Mattelin toisessakin nukkesarjassa Ever After High omat ihanuutensa. (Jos sarjat ovat ihan vieraita, niin Monster High-nuket ovat kuuluisien hirviöiden teini-ikäisiä tyttäriä, ja Ever After High-nuket puolestaan kuuluisien satuhahmojen teini-ikäisiä tyttäriä. Nukeilla on sen verran samankokoiset vartalot, että niiden vaatteita voi vaihtaa keskenään, mutta stailaus kasvonpiirteineen, ihon- ja hiusten väreineen vaihtelee.) Ever After High-sarjan Madeline Hatterilla on ihana teekannu-käsilaukku ja teekuppi-hattu. Pakkauksessa olleen hahmokuvauksen mukaan hän haaveilee kahvilan (vai kenties teesalongin?) perustamisesta. No, ei kun rakentamaan sitä kahvila-teesalonkia nukkekaappiin! Monster High'n suloiset hirviötytöt voivat sitten tulla sinne asiakkaiksi teelle ja kaakulle.

Vaikka näillä uudemmilla nukeilla onkin kaikilla pakkauksessaan seisomatuki, jonka varaan niitä voi laittaa hyllyyn seisomaan, on tietysti kivaa jos kahvilassa voi istua. Ihmemaan tyyliin sopisi kärpässienituolit. Ja ehkä jopa kärpässienipöytä!

Ajattelin pakertaa tuolit paperimassasta. Hetken mietittyäni totesin, että ehkä paras käyttää jotain runkoa, jonka ympärille paperimassaa lätkitään. Rungoksi valikoitui teollisuuskokoinen peflettirullan hylsy, josta sahasin nukentuoliksi sopivan korkuisen pätkän tuolin jalaksi. (Siltä varalta, ettei sahausjälkeni olisi ihan suoraa, laitoin lattiaa vasten meneväksi puoleksi sen rullan alkuperäisen pään).




Tuolin istuimen olisi hyvä muistuttaa edes jonkun verran sienen lakkia, joten tein niihin lakin rungot paperista. Sitten painoin paperia lyttyyn sen verran, että lakissa on istuttava kolo.



Ja sitten vaan päällystämään kaikki paperimassalla!

Paperimassan kuivuttua oli aika hioa terävimpiä särmiä, ja sitten maalata.




Samalla ehti valmistella myös pöytää samaan sarjaan, niin ikään peflettirullan hylsystä ja hillopurkin kannesta. Pöydän jalan vain maalasin, ja pöydän kannen päällystin kontaktimuovilla.



Nukkekahvilan kokonaisuudesta voi kylläkin tulla melkoinen jatkosarja, koska eihän siitä tietenkään valmistunut vielä halloweeniin mennessä kuin tuolit ja pöytä. Ja Madeline Hatter ehti ehkä vähän valkkaamaan tapettia myyntitiskiä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti