-->

lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloween - keksejä kaksin käsin hulluille teekutsuille

Lopuksi vielä pari pikaista keksi-ideaa, jos on halloweenbileet tai hullut teekutsut tai molemmat, ja tarjottavaa pitää saada nopeasti.

Värikkäät Halloween-kierrekeksit oli yksi ohje, jota halusin kokeilla tänä vuonna.  Päädyin jopa hankkimaan taikinan värjäykseen sopivia geelivärejä - mustaa en löytänyt, mutta pakkauksessa oli keltaista, sinistä ja punaista, joita yhdistelemällä sai oranssia, violettia ja vihreää - ja neljänneksi väriksi päätin sitten valita punaisen, koska kerrankos sitä on punaista jossain halloweenkoristeluissa käytetty. Punainen oli muuten aika vahva väri - oranssiin jouduin lisäämään keltaista parikin turausta, ettei se olisi vallan punainen sekin.



Alkuperäinen ohje oli vähän hämärä taikinan suhteen, joten tuumasin että valmis murotaikina saa luvan sopia tarkoitukseen. Niin se sopikin. Kun taikinakököt oli värjätty, muotoiltavuuden parantamiseksi laitoin ne hetkeksi jääkaappiin, ja sen jälkeen ohjeen kuvia noudattamalla muotoilin keksit. Spiraalit jäivät kyllä sen verran epätasaisiksi, että päätin vielä litistää ne tasaisemmaksi.

Lopputulos muistuttaa kyllä jotenkin yksisarvisenkakkakeksejä, joten ehkä uskallan joskus kokeilla niidenkin tekemistä. Se on ilmeisesti helpompaa kuin miltä näyttää. Valmistaikinan ja värien esiin ottamisesta kului nimittäin alle puoli tuntia siihen kun keksiosasto oli jo uunissa paistumassa, ja siitäkin ajasta osa kului kaulimen ja muotin kanssa säheltämiseen, koska päätin tehdä taikinaerän lopusta teepussikeksejä. (Ja käyttää niiden muotoilussa hyväkseni Turun linna-piparkakkumuottia.)

Teepussikeksit tulivat vastaan Facebookissa - ja alkuperäisessä ohjeessa on tietysti juuri näihin kekseihin tarkoitettu taikina ja koristelu. Jäi tekemättä, koska tarvikkeita puuttui. Havaitsin vasta viime kesänä, ettei oikea laventeli haise puoleksikaan niin pahalle kuin esimerkiksi laventelin hajuiset tuoksukynät, nessut tms teolliset laventelit, joten tähän mennessä olen dissannut laventelia ja vältellyt sen hankkimista, vaikka se kuulemma olisi niin ihana perhoshoukutin puutarhaan. Saatan ehkä harkita oikean ja vähemmän haisevan laventelin hankkimista ja hyödyntämistä ensi vuonna, tai sitten en. Teepussikeksien muotoilu onnistuu toki muistakin taikinoista, myös samasta murotaikinasta kuin kierrekeksitkin.


Kunnon suklaadippauksen sijaan dippaaminen kiireessä mikrossa sulatettuun pätkikseen ei kylläkään tuottanut kovin herkullisen näköistä lopputulosta, vaikka maistuikin makoisalle. Näiden keksi-ideoiden pikaisuudesta huolimatta on siis hyvä varata joihinkin valmistusvaiheisiin vähän enemmän aikaa.
Hauskaa halloweenia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti