-->

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

10 päivää Halloweeniin - kummitusmarengit

Idea: Valkoiset pienet marengintötteröisethän näyttävät juuri sopivasti kummituksilta! Oivaa halloween-kemuruokaa siis. Lisäksi saatavilla on jo aiemmin hyväksi havaittu vegaaninen marenkiresepti, jolla saa hyötykäyttöön myös kikherneiden liemen (kun itse herneet tulee tietenkin käytettyä hummukseen, tai vaikka paahdettua kevyesti prodeksi salaattiin). Tein marenkini tosin valkoisesta sokerista ja ilman lakritsilisää - tosin kikherneistä tulee itsestäänkin hieman lakritsinen maku.

Ohjetta on muuten noudatettu, ja kulhossa kasa tanakkaa valkoista vaahtoa. Sen jälkeen kokkaus tässä taloudessa alkaakin muistuttaa taas kökkökeskiviikkoa...

1. Päätä pursottaa kauniita marenkeja ja lapa vaahtoa pursottimeen.

2. Pursota muutama kaunis marenki ja havainnoi, että lappasit vaahtoa pursottimeen kerralla liikaa ja sitä pursuu huomattavasti enemmän toisesta päästä kuin siitä pursotuspäästä.

3. Ajattele "leviää ne uunissa kuitenkin!" ja ravistele pursottimen väärästä päästä pursunneet vaahdot pellille sattumanvaraisiin asetelmiin.



4. Heitä pursotin pesuun ja lapa loput vaahdot pellille lusikalla.

5. Huomaa, että yhdestä kikhernepurkista riittää vaahtoa vielä ainakin kolmanteenkin pellilliseen - ja leivinpaperi on muuten loppu.

6. Totea, että et kyllä jaksa ainakaan syödä ylijäämää äklömakeaa marenkivaahtoa, ja toivo, että jostain kaapista ilmeisesti anopin jäljiltä löytynyt mysteerirulla olisi leivinpaperia eikä voipaperia - tai jos se on voipaperia, niin marengit silti irtoaisivat siitä.



7. Havainnoi, että tällä kertaa vaahto oli tanakampaa kuin viimeksi, eikä uunissa levitty sen kummemmin.

8. Väännä ohjeessa mainitun ajan päästä uuni pois päältä ja lähde töihin, jättäen uunin täyteen marenkipeltejä "jälkilämpöön".

9. Huomaa kotiinpalattuasi, että ihan kaikki marengit eivät olleet kuivuneet sittenkään tarpeeksi, jälkilämmöstä huolimatta.


Löysimmiksi marengeista jäivät tietenkin ne riehakkaimmat ektoplasmapläjäykset, jotka eivät tahtoneet kovin nätisti irrota pohjapaperista.






Onneksi paperista irtosi nätisti ihan tarpeeksi monta marenkia, jotta osan saattoi koristella sulatetulla suklaalla haamuiksi asti alkuperäisen idean mukaan ja todeta, että en mää näitä kaikkia jaksa koristella!


No, se alkuperäinen idea oli piirrellä silmät ja suut marengin sivuun, mutta helpompihan ne oli töhriä siihen päälle ja hakea lisää inspiraatiota kunkin marengin muodosta. Yllättävän moni marenki muistutti haamun sijaan tavalla tai toisella lintua. (No, onhan niitä sielulintuja...) Lisäksi tuolla yhdellä marenkilinnulla on Crow-maski päällä, kiitos suklaisen sohlauksen! Ja muistuttaako tuo yksi marenki muodoltaan kirkkoa? Ehkä se onkin rakennuksen kummitus! Teema "Halloween kummitustalossa" saa rakennusten kummituksista kyllä ihan uutta ulottuvuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti