-->

tiistai 7. lokakuuta 2014

Yllätyssipulivaihto

 Eilen kokoonnuttiin yllätyssipulivaihtoon osallistuvalla porukalla kiertämään toistemme puutarhat istutellen niitä yllätyskukkasipuleita. Puutarhan omistaja sai toki esittää toiveita kukkasista (tai siitä, mitä ainakaan ei) ja paikoista joihin mieluiten saa tai ei saa istuttaa - joskin ainakin osa sipuleista meni kyllä myös ihan muualle ja kukkapenkkien ulkopuolelle. Sieltä ne sitten kevätpuolella saavat yllättää puutarhurin kukkimalla, jos selviävät talvesta! 

Meinasin varsin pitkään olla osallistumatta varsinaiseen vaihtoon, vaikka lupasinkin esimerkiksi tarjota teetä osallistujille, koska en kerta kaikkiaan saanut mitään muuta sipulikukkavisiota kuin valkoiset helmililjat. Lopulta tulin kuitenkin tulokseen, että kyllähän nekin tarhaa kuin tarhaa somasti piristäisivät, eikä helmililja edes ollut kenenkään osallistujan inhokkilistalla. Ja eräällä puutarhakauppakäynnillä hyvässä seurassa tuli sitten muitakin visioita sipulihyllyn ääressä, joten lopulta olin minäkin mukana. (Toivottavasti en nyt spoilannut kenenkään yllätystä kertomalla, miltä pohjalta lähdin liikkeelle - ainakin niiden kukkien paikat sitten tulevat yllätyksenä. Varsinkin siellä tarhassa, missä pussin pohja repesi ja osa sipuleista karkasi omille teilleen - enkä enää löytänyt kaikkia karkulaisia harkitummille paikoille aseteltaviksi. Lisäksi hommasin yllätyssipuleiksi myös sellaisen tulppaanisekoituksen, josta en itsekään tiedä mitä värejä sieltä on tulossa ja pussin kuvasta olisi voinut päätellä, että terälehtiversioitakin voi samasta pussista löytyä useita. Moninkertainen yllätys siis luvassa!)

Kuvallista todistusaineistoa ei sipulihepuleista nyt valitettavasti jäänyt, kun kaikki olivat liian innoissaan muistaakseen kuvata - mutta ainakin tuli iltapäivä ja ilta vietettyä hauskassa seurassa, useampia lähikuntia kiertäen ja upeita syksyn maisemia ihastellen. Eilinen saattoi mahdollisesti olla yksi kuluvan syksyn värikkäimpiä päiviä, koska kovan tuulen takia jo tänään monet puut näyttävät huomattavasti paljaammilta. Sitäkin mukavampaa, että juuri eilen tuli oltua liikkeellä!


Lisäys myöhemmin: Huomattavan lavastettu kuva, eli sipulipusseja omassa puutarhassa. Tämä postaus vaan kaipasi värikkyyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti