-->

tiistai 28. lokakuuta 2014

3 päivää Halloweeniin - lisää makeaa

Tänä vuonna olen inspiraatiolinkkejä etsiskellessä törmännyt Halloween-piparkakkutaloihin useammin kuin ennen, joten kyse on selvästi nousevasta trendistä. No, tietysti jos piparkakkutaloja harrastaa ja muotitkin on valmiina, sopiihan niitä toki ulkoiluttaa muutenkin kuin jouluna! Siispä esittelemään esimerkkejä.

Inspiraatiopostauksia ovat tehneet muutkin.
 
Joillain on halloween-talojensa ohella myös pääsiäistalo!


Somien pikkukummitusten talo.

...ja toinen.

Jotkut talot on tehty vain kokoamalla ja koristelemalla valmis talo.  (Jos ymmärsin oikein, talon palat saa jopa tilata valmiiksi paistettuina, eikä tarvitse edes käyttää muotteja valmiiseen taikinaan. Semmoista olen kyllä kuullut, että valmistaikina olisi muutenkin soveliasta piparkakkutalojen tekoon.)

Ohjeita taloon ilman valmispakettia saa tilata niitäkin.

Tätä Painajainen ennen joulua-asetelmaa ei ole edes tehty syötäväksi, vaan pelkästään koristeeksi. Samoin kuin tätä kauhupuuta. Hienoiltahan ne näyttävät, mutta toisaalta ajattelen, että piparkakkutalon tulisi kuitenkin periaatteessa olla syötävä, eikä pelkkiä koristeita styroksirungon päällä tai jotain.


Olen tainnut tehdä tasan kerran elämässäni piparkakkutalon - ja se oli kotitaloustunnilla yläasteella, eli huomattavan kauan sitten. Aina silloin tällöin mietin, pitäisikö hankkia myös talomuotteja muiden piparkakkumuottieni jatkoksi, ja joskus kokeilla, mutta toistaiseksi se on jäänyt tekemättä. Tuossa ylempänä linkitetyssä inspiraatio-postauksessa oli kyllä koristeltu myös pelkkää talon fasadia, ja hmm, Turun linnan fasadia esittävä muotti kyllä löytyisi :D

Mietin kyllä, että olisi kiva, jos Halloween-piparkakut maustaisi vaikka vähän eri tavalla kuin joulupiparkakut, niin säilyisi kumpikin sitten oman sesonkinsa herkkuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti