-->

perjantai 17. lokakuuta 2014

14 päivää Halloweeniin - valikoima Ravelryn neule- ja virkkuuohjeita

Joo, myönnän että nämä tämmöiset linkkilistat on vähän laiska tapa päivittää - vaikka menee niitten linkkien läpi kahlaamiseenkin jonkun verran aikaa.  Työt on kuitenkin vieneet ja meikä vikissyt, niin surkean vähän aikaa on ollut millekään askartelulle paskartelulle tai muulle puuhailulle, joten olkaa hyvä, lisää inspiraatiolinkkejä joista voi sitten suunnitella että "jonain päivänä ehkä teen just tommoisen!"

Tällä kertaa lähdin selailemaan Ravelrya hakusanalla Halloween, niin kuin joskus ennenkin. Sieltähän löytyy vaikka mitä.

Ensinnäkin, jos tekee mieli Halloween-aiheisia tiskirättejä, niin löytyis vaikka lepakkoa ja noitaa ja montaa sorttia kurpitsaa, vaikkapa sellaisena illuusiokuvana (?), joka näkyy vain jostain kulmasta katsottuna. (No hups, lepakko-ohje onkin maksullinen ja noidan ohjeen saa täytettyään tietyt ehdot jollain foorumilla, mutta illuusiokurpitsa on ilmainen. Ja mitähän nuo illuusiokuvat mahtaisi olla suomeksi?)

Barbinvaatteitakin löytyy - ja vaikka ohje onkin nimetty Halloween-mekoiksi, kuvat todistavat että eri värivalinnoilla samasta ohjeesta saa ties mitä kesämekkoja. Muistelen, että 2000-luvun alkupuolella Suomessakin olisi ollut myynnissä Halloween-Barbie, jolla oli joka vuosi hiukan erilainen asu. Ei kyllä varsinaisesti mikään naamiaisasu vaan joku söpö musta, violetti tai oranssi mekko.

Ja niinpä löytyy ohjeita myös naamiaisasuihin - ei tosin barbeille, vaan ihmisille. Jos tahdot esimerkiksi kääpiön parran tai mohawk-tukan langasta, niin ohjeita löytyy. Ja erilaisia ohjeita erilaisiin kypäriin ja partoihin löytyy vaikka kuinka paljon lisää. Ehkä jätän nää vaan tähän ja annan niistä kiinnostuneiden etsiä itse omat suosikkimallinsa...

En edelleenkään osaa virkata, vaikka virkkuuohjeita olisi yhteen jos toiseenkin kivaan juttuun tarjolla. Kuten vaikka hienoon hämähäkinseittihuiviin, pääkallohuiviin, huiman söpöihin kurpitsakorviksiin tai käsikoruihin. (Tosin nuo käsikorut ei nyt kyl hirveän vaikeilta näytä, ehkä?)

Onneksi hämähäkinseittiä ei tarvitse pelkästään virkata, vaan sitä voi myös neuloa, ja tehdä siitä rintsikat! (Ja kyllä, hämähäkinseittirintsikat kuului jo aiemmin mainittuihin polttareihin yhtenä tehtävänä. Sitä tehtävää valmistellessa selvisi, että parempi puikkokoko on ehkä 2,5 - 3 mm kuin ensin ohjeen perusteella epähuomiossa hankittu 5 mm. )

Eipä seittiä ilman hämähäkkejä - ohjeet löytyy myös hämähäkkihuiviin ja hämähäkkisukkiin.

Kurpitsat puolestaan ovat innoittaneet lukuisia maksullisia ohjeita, mutta myös jokusen ilmaisen, kuten vaikka kämmekkäät, tai nämä ihanat kirjoneulesukat. Toisissa sukissa kurpitsat puolestaan on luotu palmikkomaisella pintakuviolla, mutta väriä vaihtamalla niistäkin saisi varmasti aivan erilaiset. Sama juttu koskee kurpitsanväristä palmikkohuivia.

Mutta eipä hätää, palmikkoneuletta voi käyttää myös ajankohtaisten kuvioiden luomiseen - niin kuin vaikka tässä ohjeessa pääkallopalmikoista! Tuo kuva muuten neutraalista paidasta, jossa on pääkallohihat, on kyllä hieno. Harmi, että ohjeessa taitaa olla pelkkä pääkallo eikä sovelluksia. (Palmikoilla voi tehdä myös pöllöjä, mutta palaan niihin ehkä sitten kun olen saanut yhden keskeneräisen neuleeni valmiiksi). Jatketaan pääkalloilla - kirjoneulepipo innoittanee sekin joitain, vaikka itse en juuri kyseisen mallisista pipoista tykkääkään. Ja neulotut, pitkät pääkallosukat menevät ehkä jo hifistelyn puolelle - kannattaa vilkaista myös se niihin liittyvä blogilinkki!

Laitetaan vielä viimeiseksi lepakkolapaset, koska winter is coming. Ja tuo ohje näkyy olevan suomalaiselta tekijältä, mikä on tietysti sekin aina hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti