-->

tiistai 21. lokakuuta 2014

10 päivää Halloweeniin - taas ideoita tarjottaviin

 Jonkun linkkivinkkilistan kautta tuli vastaan tämmöinenkin hienous kuin mustapapuhummus, joka sopii dipiksi. Pikainen vertailu muihin hummus-resepteihin näyttäisi siltä, että siinä vain on korvattu kikherneet  mustapavuilla, ja maustamistakin voi varmaan harrastaa oman maun mukaan. (Myönnän, että tehdessäni itse hummusta en ole viitsinyt etsiä valmista tahinia, vaan olen käyttänyt seesaminsiemeniä sellaisenaan. Ja kaikki valkosipulit ja sipulit skippaan heti ensimmäisenä.) Mustapavuissa lienee kuitenkin potentiaalia - muistelen törmänneeni myös jossain Ruohonjuuressa tai Punnitse ja säästässä mustaan ja gluteenittomaan mustapapupastaan. Kuulostaa jo ajatuksen tasolla herkullisemmalta kuin kuulemma pilaantuneelle kalalle haiseva, mustekalan musteella värjätty tavallinen musta pasta...

Samassa Fat Free Vegan-blogissa on myös porkkanahummuksen ohje, joten jos haluaa oikein dipata ja hummustella Halloween-kekkereissään, niin voi laittaa molemmat, violetin ja oranssin dipin esille!


Lisätäänpä muuten dippikimaraan vielä guacamole, jonka periaatteessa pitäisi olla vihreää, mutta hiljattain tehdessäni siitä tuli lähinnä ruskehtavaa. Ohje löytyi täältä, kun googletin periaatteella "joku guacamole-ohje nyt vaan". Jätin sipulit pois (no yllätys) ja korianteri piti korvata basilikalla ja persiljalla (koska niitä sattui olemaan tarjolla ja korianteria ei), mutta maistuvaista siitä tuli silti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti