-->

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

16 päivää Halloweeniin - muitakin lyhtyjä kuin kurpitsalyhtyjä

  Tällä kertaa ne muut lyhdyt eivät kuitenkaan ole mm. tomaattilyhtyjä ja sipulilyhtyjä, niin kuin Lauran Verstaan söpöläiset tuossa jokunen vuosi sitten. (Alunperinhän Jack O'Lantern viittasi naurislyhtyyn, joka muuttui sitten vasta Ameriikassa kurpitsalyhdyksi.)

Ajattelin ihan tylsästi vaan jakaa linkkivinkkejä  kynttilälyhtyjen tuunaamisesta, tai lasipurkkien tuunaamisesta lyhdyiksi.

Mr. Printablesilla on valmiina kuvia, joita voi kiinnitellä kynttilälyhtyinä toimivien tasaisten lasipurkkien päälle. Mietin, että samaan tapaan kiinnitettyyn paperiin voi varmaan myös leikata kuvioita, joista valo pääsee paremmin esille.

Tänään tuli Facebookissa vastaan kuva, jossa lasipurkit on täytetty pumpulipalloilla (joita tosin luulin ensin vaahtokarkeiksi), muovihämähäkeillä ja niiden väliin näkymättömiin on laitettu valotikku tuomaan aavemaista valoa. Lopputulos on aika hieno sekin!

Valotikkuohjeista yksi klassikko on leikata vessa- tai talouspaperirullaan silmät ja laittaa sisään valotikku - ja sitten piilotella näitä kiiluvia silmiä esimerkiksi pihatien varteen pimeässä tulevien vieraiden polkua valaisemaan.  En tosin ole kokeillut, tuleeko niistä oikeasti noin sieviä ja siistejä.

Joskus takavuosina kämppiksen kanssa piirreltiin kiiluvia silmiä valoisassa läpinäkyvällä mutta pimeässä hohtavalla kalvovärillä vessan kaakeliseiniin juhlatunnelmaa luomaan. Tosin tietenkin ne taisivat jäädä lähes kaikilta vierailta näkemättä, koska suurin osa tietenkin laittoi ensimmäiseksi valot päälle vessaan mennessään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti