-->

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ensimmäinen lokakuuta - 30 päivää Halloweeniin!

Niin aika rientää, ja yht'äkkiä onkin jo lokakuu. Eikös se ole ihan tarpeeksi hyvä syy virittää vähän joulukalenterin tapaan halloweenkalenteri? Ja Halloweenhan on päivämäärään sidottu juhla, eli lokakuun viimeisenä. Nimihän sinänsä viittaa pyhäinpäivän aattoon, mutta kaikkialla ei taida pyhäinpäiväkään seilata edestakaisin pitkin kalenteria kuten meillä. Toki opiskeluajoilta muistan, että Halloween-juhlia järjestettiin noin kolme viikkoa sekä ennen että jälkeen varsinaisen Halloween-päivän, mikä tietysti oli oiva tilaisuus käydä mahdollisimman monissa teemakekkereissä.

No, mitäpä sitten askartelu- ja puuhablogin halloweenkalenteri pitää sisällään? Aika pitkälti ajattelin mennä inspiraatio- ja linkkilinjalla, mutta ehkä saan niistä linkeistä inspiraation ja suoriudun itsekin askartelemaan tai ehkä jopa kokkaamaan jotain. Katsellaan!

Tässä faktaluettavaa: Suomalaisen kirjallisuuden seuran tietopaketti Halloweenista, Kekristä ja muista syyskauden juhlista.

Ja tässä melko hengästyttävä esimerkki jonkun Halloween-kalenterista, tai kenties vain listasta syysajan aktiviteetteja, jossa on 31 kohtaa niinkuin lokakuussa päiviä. Osa amerikkalaisista perinteistä on tuttuja ehkä TV-sarjojen teemajaksoista - enpä muista Suomessa törmänneeni Halloween-labyrintteihin (tai oikeastaan muihinkaan vuotuisjuhliin liittyviin labyrintteihin), vaikka joskus jossain messuilla olikin lapsille heinäpaaleista koottu peuhuareena... Heinäkärryajelukin kuulostaa joltain, mitä meillä harrastetaan ehkä pikemminkin kesällä kuin syksyllä. Mutta mikäpä estää kokeilemasta, jos joku listan kohta houkuttelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti