-->

perjantai 10. lokakuuta 2014

21 päivää Halloweeniin - kurpitsojen kimppuun

Omat kurpitsani olen aina kaivertanut vapaalla kädellä, ja simppeleissä kurpitsanaamoissa on oma viehätyksensä. (Kun Jack O'Lantern hymyilee, se saa tietysti hymyilemään takaisin!)



Halloween-aiheisia linkkejä selailemalla löytyy kuitenkin myös melkoisia kurpitsahifistelijöitä ja häikäisevän hienoja yksityiskohtaisia kaiverruksia.  Täällä on monenlaisia kaiverruksia ja jopa tutoriaaleja ja mallikuvia, jos itsekin haluaa kokeilla.

Täällä puolestaan kurpitsalyhtyjä ei ole välttämättä kaiverrettu läpi, vaan luotu sävyeroja kaiverruksen korkeuserojen avulla.

Kurpitsan kaivertaminen ei välttämättä ole ihan helppoa, koska siitä saa kovertaa sisuksia aika tavalla, ennen kuin veitsi menee läpi, eikä se välttämättä sittenkään mene ihan haluttuun suuntaan. Myönnän, etten ollut ennen tuota tutoriaalia tullut ajatelleeksikaan  että palojen irrottamista helpottaisi niiden pistely ennen leikkaamista...


Erään ystäväni polttareissa oli muuten morsiamen yhtenä tehtävänä kaivertaa miehensä muotokuva kurpitsasta. Morsiamen siskot teettivät kaikessa hiljaisuudessa saman tehtävän myös sulhasella, ja muutenkin Halloween-teemaisissa häissä juuri nuo kurpitsat koristivat sitten hääparin pöytää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti