-->

maanantai 13. lokakuuta 2014

18 päivää Halloweeniin - BOO!

Täytyy myöntää, että Halloween Boo oli ennen tätä kalenteriprojektia minulle vieras perinne. Linkkejä etsiskellessä se tuli kuitenkin vastaan  aina välillä - esimerkiksi Organized Christmasin muita vuotuisjuhlia käsittelevältä sivulta. Olin toivonut löytäväni jotain hauskoja "näin sinunkin Halloweenisi sujuu järjestellysti ja tehokkaasti"-listoja printattavaksi (tuolla sivulla on nimittäin Joulun viettoa varten paljon käteviä listoja esimerkiksi joulukortti- ja -lahjakirjanpitoon), mutta törmäsinkin Boo-perinteeseen.

Ilmeisesti buuaus ei tässä yhteydessä tarkoitakaan mitään epäsuosion osoitusta, vaan jos ymmärsin oikein, ketjukirjeen tavoin etenevää naapureiden ilahduttamista (syötävin) yllätyslahjoin. Ja kun joku on saanut Boo-lahjan, hänen on vietävä lahja seuraavalle ja laitettava oveensa kyltti, josta muut tietävät että hänet on jo buuattu ja voivat viedä lahjansa sellaisiin taloihin, joissa kylttiä ei vielä ole.

Kuulostaa aika söpöltä. Kuulostaa myös siltä, ettei välttämättä toimi sellaisissa naapurustoissa, joissa itse ainoana viettää Halloweenia. Ja jos vaikka kaveriporukalla tai työkavereiden kesken sopii boo-lahjojen vaihdosta omassa piirissä, se ei sitten enää ole kovin anonyymiä tai yllättävää. Tosin ainahan sitä voi keksiä omia sääntöjä yllätyksellisyyden säilyttämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti