-->

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu - seuraavat kolme päivää

Jatkan edelleen hyväksi havaitulla "kolmen päivän sivut samassa"-julkaisutahdilla, vaikka olenkin jatkanut askartelua sivun päivävauhdilla.

Seitsemännen päivän
teema oli muistella viime vuoden maaliskuuta. Piti vähän luntata päiväkirjasta ja kalenterista, mitäs silloin tulikaan tehtyä, ja työkuvioiden päivittyminen leimasi silloin koko kuuta. Tosin nythän ne sitten ovat pysyneet jokseenkin samoina jo vuoden.


Tekstien asettelua olisi ehkä voinut miettiä jo ennen kuin sanojen loput valuivat alas sivua kun eivät mahtuneetkaan muuten, mutta kerrankos sitä... Tuo Kirjaston kissat-strippi on tältä vuodelta, mutta osui muuten hyvin aiheeseen.


Kahdeksannen päivän teema oli toistaa satunnaisesti sinä päivänä muista blogeista luettuja tekstejä. Alun perin puhe taisi olla yksittäisistä lauseista, mutta kun oli kansainvälinen naistenpäivä ja kaikkea, siteerasin tuon pitkähkön pätkän Milla Jurvaa Kansan uutisten blogista, jonka jakoi useampikin kaverini Facebookissa. Muut siteeraukset olivat sitten kevyempää tavaraa - mukaan taisi osua Lauran verstas (peräti kahdella osumalla), Sleep Talkin' Man ja Paskatykki. Kopioin jokusen lauseen myös Muistikirjamaaliskuuhun osallistujilta, mutta lopulta tuohon valikoitui ne lauseet, jotka mahtuivat tuon pidemmän lainauksen kanssa samalle sivulle!

  

Printterin puuttuessa piti kirjoitella sitaatit käsin. (Ja selasin oikeasti läpi noin miljuuna blogia, joita lueskelen satunnaisesti, mistä hyvästä joukossa oli sitten vanhempiakin merkintöjä.) Taustakuvana on jään pintaa jostain kalenterikuvasta. Ja koristeena on läpinäkyviä kuplatarroja - tai oli siellä kuplien seassa jotain simpukoitakin.

Yhdeksännen päivän teema oli  laittaa sivulle resepti. En nyt sitten ihan hirveästi panostanut tähän tällä kertaa...

Nyt käytin sitten teippiä, mitä ehdoteltiin hyväksi askarteluvälineeksi jo haasteen alussa. Olen itse aika teippinoviisi. Tuon ostin Tigeristä kirjekuorien teippaamiseen jonkun aikaa sitten, ja ehdin jo teipata sillä yhden kirjekuoren pöytäliinaan kiinni viime viikolla. Kuori lähti irti pöytäliinasta, mutta teippi ei, tai oikeammin teipin värit ei lähteneet vaikka pinta lähtikin. Harmitti. Tällä kertaa teippi kuitenkin tarttui sinne minne pitikin. Aioin kirjoittaa reseptin sivellinkynällä, jonka huomasin melkein kuivaksi jo otsikon kohdalla. Kun mietin tarkemmin, totesin ettei ihmekään jos on kynä vähän kuivunut - sehän on jotain 22 vuotta vanha. Oikeastaan ihme, ettei se ole kuivunut tuon enempää... Resepti piti sitten kirjoittaa jollain random geelikynällä loppuun, ja tehdä lisäyksiä tussilla. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, ja siitä on suunnilleen jokainen kokeillut kaveri soveltanut omia versioitaan, joista osan mainitsin noissa lisäyksissä. Itse tykkään laittaa lisää tummaa kaakaota ja vähemmän sokeria, mutta yksi kaveri laittaa enemmän sokeria ja kaakaoksikin sokeroitua juomajauhetta - kääks! Niin paljon kuin makeista herkuista tykkäänkin, on olemassa myös liian makeaa...

2 kommenttia: