-->

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu - ensimmäiset sivut

Yleensä netistä löytyy kaikkea jännittävää jonkun linkkiä seuraamalla, joka johtaa toiseen linkkiin ja siitä taas toiseen linkkiin. Jotenkin tällä tavalla törmäsin myös Hupsistarallaan ja Ikomin emännöimään Muistikirjamaaliskuu-haasteeseen. Ajattelin ensin, että vilkuilen vähän millaisilla tehtävillä sivuja pitää täyttää, ja päätän osallistumisestani sitten myöhemmin, mutta löysinkin itseni ostamassa tarkoitukseen sopivaa vihkoa jo helmikuun puolella :D En ole aiemmin osallistunut muistikirjahaasteisiin, joten kerta se on ensimmäinenkin.

Vihkokseni valikoitui yllätyslöytö Henkkamaukalta (mistä lähtien Henkkamaukalla on myyty vihkoja?), koska siinä oli riemukkaan törkeä leopardikansi ja ihanan violetit viivattomat sivut. (Kuvasin sen vasta ensimmäisen sivun jo täytettyäni, mitään kuvioita sivuilla ei siis ole.) Saatan ehkä jossain vaiheessa koristella kannen vielä jollain, mutten ainakaan aloittanut siitä.



Ensimmäisen päivän haaste oli koristella ensimmäinen sivu. Olin ajatellut ennakkoon printata ja laittaa vihkoon Muistikirjamaaliskuun teemabannerit, mutten tietenkään muistanut ottaa printtejä hyvissä ajoin. Mukailin kuitenkin bannereita ympyröimällä kirjaimia - enkä tietenkään onnistunut asettelemaan niitä ihan tasaisesti. No, ehkei se haittaa sitten kuitenkaan...




Etusivulla tuli käytettyä geelikyniä, kiiltokuvakehyksiä ja Emily the Strange-leimasimia, jotka sain joskus lahjaksi kaverilta. Leimasimien jälki oli oudon himmeä, ja sitten huomasin leimasintyynyn melkein kuivuneen. Ei ihmekään, että hämärsi.


Toisen päivän haaste oli esitellä itsensä. Siihen minulla ei ollut ennakkoon mitään hienoa ideaa (toisin kuin etusivuun, josta tuli aika lailla sen näköinen kuin ajattelinkin), joten se päätyi melko instanttina tehdyksi roiskinnaksi.




Sisältö on enimmäkseen toteutettu tarroilla. Etsin oikeasti noita pyöreitä tarroja tuohon etusivulle, huomatakseni ettei ne mahdu kehyksien sisään, ja samalla löysin tarrojen seasta printin vanhasta valokuvasta, jossa poseeraan nyttemmin jo edesmenneen Trisse-kanini kanssa vuonna 2005. Miksi minulla on printtejä vuoden 2005 valokuvista tarralaatikossa? No, tähän tarkoitukseen kuva kylläkin sopi, joten ei kun käyttöön. Tarralaatikosta löytyi sitten muutakin sopivaa, eli lisää pupuja, ja lintuja, ja sateenkaaria (ja joku hapannaama odottamassa bussia joltain hyvin epämääräiseltä lahjaksi saadulta tarra-arkilta - se on tuo neliskulmainen tarra noiden tekstitarrojen vieressä, ei varmaan erotu kuvassa mistä siinä on). Tekstitarrat on samalta Happy Bunny-arkilta kuin pinkki hymyilevä Happy Bunny, ja mustat puput sekä mustat linnut Ruby Gloom-arkilta, josta on kaikki isommat tarrat jo käytetty muualle. Linnut olivat oikeasti arkin taustakuvia, mutta äkkiäkös ne leikkasi irti, ja myöhemmin vasta huomasin että tuosta toisesta irtileikkauksesta tuli vieläpä plektran muotoinen. Teekuppi on jostain lehdestä leikattu (ja johonkin slaminkanteen aiottu), ja teepussin paperi sen taustalla matkamuisto Ruotsin reissulta toissakesänä - niin ikään askartelutarvikkeeksi säästelty, kun tykkäsin sen kuvioinnista. Oli muuten kova sommittelu saada teepussi ja teekuppi mahtumaan sivulle niin, että kuppi peittää teepussista tekstit, koska kyseinen tee ei kuitenkaan ollut niin hyvän makuista, että olisin sen tekstin halunnut sivulleni :D Sateenkaari teekupissa kuvaa tietenkin sitä jaloa tunnetta, mikä teetä maistellessa valtaa mielen.

Joo, tämä sivu kuvaa minua aika hyvin. Tykkään pupuista, linnuista, hedelmistä ja teestä, ja varastoin kaikkea ihme sälää vuosikausia, kun kuvittelen vielä jonain päivänä askartelevani niistä.


Kolmannen päivän haaste oli kevään odotus - juuri sopivasti eilen alkaneen lumimyräkän päälle. Askarrellessa paskarrellessa vielä tuiskutti lunta niin ettei ulos meinannut nähdä, joten lopputulokseenkin tuli sitten ikuistettua säätila.

Tällä sivulla en edes tavoitellut tyylikkyyttä, kunhan leikkasin ja liimasin mukaan kivoja papereita. Lumiukko on peräisin jostain kirjepaperisetin kuoresta, jossa on sen verran heikosti liimaa, ettei juuri niille kuorille ole kauheasti postikäyttöä ilman tujua teippausta. Setissä tietenkin oli myös yhtä monta kuorta kuin paperiakin, joten kuoria jää pakosti ylimääräisiä senkin takia. Kukalliset paperit ovat peräisin jonkun slam-palautuksen mukana tulleesta viestistä, jossa luki vain "tässä täysi slamisi takaisin" ja lähettäjän nimi, joten en ajatellut säästää sitä kirjeenä, vaan leikkasin kauniit kuvat uusiokäyttöön :D Sivuun tuli vielä iskettyä haaraniitillä nauhanpätkä, jonka lumihiutalekuviointi muistutti kovasti kirjekuoren lumihiutalekuviointia (joka tosin jäi enimmäkseen kuoren toiselle puolelle, eikä mahtunut sivulle). Tosin nauhassa nyt on lumihiutaleiden lisäksi myös kirsikoita kuvastamassa sitä kevään ja puutarhan sulamisen odotusta... Meinasin ensin laittaa nauhan rusetille, mutta sitten tuli mieleen että saatan haluta jossain vaiheessa piirtääkin tuohon vihkoon ja rusetti saattaisi paksuntaa sitä liikaa. On se nauha ihan jees noinkin. Lopuksi sotkin ja piirtelin tussilla kiemuroita ja geelikynällä lisää lumihiutaleita! Enkä ole ihan tyytyväinen lopputuhrujen ulkonäköön, mutta kerrankos sitä tulee muistikirjaa sotkettua.



...Joku Buddha halusi myös ihan välttämättä osallistua askarteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti