-->

tiistai 22. lokakuuta 2019

9 päivää Halloweeniin - sovellus perinteisistä nakkimuumioista

 No niin - tervetuloa "tein ite, en välttämättä säästänyt"-osastolle, ja pahoittelut siitä, että tämän päivän kalenteripostaus on tunteja myöhässä vakituisesta postausajasta!


mustapapuhummusdippiä

Takavuosien nakkimuumiotestaus päättyi siihen, että nakkien maku ei miellyttänyt, mutta ajatus jäi silti elämään, etenkin kun osa ehdotuksista nakkien korvaajiksi kuulosti ihan kokeilemisen arvoisilta. Nakkimuumioitten perusideahan on se, että täytteen ympärille kääritään piirakkataikinasuikaleita käärinliinoiksi. Täytteen ei välttämättä tarvitse olla nakki, kunhan se kestää paistamista sen verran, että kuori ehtii kypsyä.

Ehdotus nakkien korvaamisesta vaikka tofulla herätti hienon ajatuksen Fingerpori-henkisistä ruiskuori-muumioista - ja ei kun testaamaan!

Alkuperäinen ajatus oli viipaloida tofunpala, testitapauksessa punajuuri-tofupihvi, hiukan ohkaisemmiksi viipaleiksi, ja leikata niistä piparkakkumuotilla rukiiseen taikinaan käärittäviä hahmoja. Ruiskun voisi sitten tehdä toisesta piirakkataikinasta siihen koristeeksi, ja ruiskun sisällöksi vaikka pestoa.  Piparkakkumuoteilla voisi naksia myös taikinoista muita muotoja, joihin sitten laittaa jotain täytettä.
näin leivotaan oreja...
Paitsi että kertaalleen pakastettu tofu ei ollut erityisen yhteistyökykyinen piparkakkumuottien kanssa, vaan mureni pieniksi kappaleiksi. Ei tullut ruisku-orimuumioita kuin pari tulkinnanvaraista kappaletta, tuli monta mutanttimuumiota. Rukiisessa kuoressa kuitenkin.
...tai sitten ei.
Myöskään iloinen kurpitsanaamamuotti ei ollut erityisen yhteistyökykyinen minkään taikinan kanssa, vaan taikina juuttui siihen kiinni. Muistaakseni samalla muotilla on ollut samaa ongelmaa aikaisemminkin - tosin tietenkään en muistanut sitä ennen kuin yritin hiki hatussa irrottaa taikinaa. Toivottavasti ensi kerralla muisti toimii jo ennen kuin muotti on käytössä!
murut, mutanttimuumiot ja yhteistyökyvytön muotti.
Kiireellä improvisoiduista ydinluupiirakoista tuli yllättäen tämän satsin parasta antia. Niiden pohjana ja kantena oli kaksi vaaleasta piirakkataikinasta muotilla otettua palasta, joita joutui vähän venyttelemään suuntaan ja toiseen että täytettä mahtui kunnolla väliin. Täytteenä oli vihreää sitruunapestoa ja sitä punajuuritofua, joka oli murentunut niin pieneksi ettei sen ympärille pystynyt kieputtamaan taikinasuikaleita.





ennen uunia
uunin jälkeen.

Testiin päätyi myös eri firmojen kasvispullia ja -tikkuja muumiontäytteinä. Boltseista tehdyt muumionpäät toimi suht hyvin. Valmiiden muotojen muumiointi taikinaviipaleilla on myös se leppoisa ratkaisu muotti- ja murushown sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti