-->

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

22 päivää Halloweeniin - piparkakkukummitustalot

 Olen saattanut intoilla halloween-piparkakkutaloista aikaisemminkin, vaikken olekaan saanut sellaista itse aikaiseksi. Ihanat inspiraatiolinkit nostavat tietenkin rimaa niin korkealle, että epäilyttää tulisiko omasta piparkakkutalosta surkean slummimajan näköinen hökkeli, vaikka sen kokoaisi Ikean valmiista paloista. Mutta silti, sitä ihanampi on tietysti katsella osaavien tekijöitten kauniita ja yksityiskohtia pursuavia luomuksia!

Arvostan sitä, että ainakin jutun perusteella vaikuttaisi suomalaisen tekijän piparkakkutalo olevan kauniin lisäksi myös syötävä.

Tuntuu haaskaukselta lukea muualta (amerikkalaisista?) rakennelmista, joihin käytetään syötäväksi kelpaavaa taikinaa, johon sitten ruiskitaan sekaan kuumaliimaa tai muuta syötävän syömäkelvottomaksi muuttavaa. Miksei sitten alunperinkin tekisi taloaan vaikka askartelumassasta? Hmm, voisikohan sellaisen koristella uudestaan joka vuosi, vaikka runko pysyisi samana?

Instructablesin ohjeista saa noiden kuumaliimakummallisuuksien lisäksi kuitenkin vinkin jos toisenkin myös syötävien osasten tekemiseen.

Piparkakkukummitustalojen ikkunat on näköjään tehty eri aineista kummassakin linkissä, joten vinkkaan vielä kolmannen vaihtoehdon syötäviin piparkakkuihin, joissa ikkunat tehdään karkkimurskasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti