-->

perjantai 4. lokakuuta 2019

27 päivää Halloweeniin - lemmikkijuttuja

Hyvää maailman eläinten päivää taas kaikille - ja hyvää 10-vuotissyntymäpäivää Engla-muorille! Päivänsankarin kakku koostui hapankorpusta, persikka- ja omenaviipaleista. Hapankorppu lähti varsin liukkaasti koristeitten alta ja on kuvassa jo päivänsankarin suussa.




Kaneille tunnetusti riittää pesä- ja leikkimökeiksi ihan tavalliset ja koristelemattomat pahvilaatikot, mutta kieltämättä netistä hiljattain bongatussa halloween-koristellussa kissanlaatikossa on ihan oma tunnelmansa! Kanien käytössä siihen tosin tulisi varmasti ennen pitkää lisää riekaleiksi rapistuvan kummitustalon tunnelmaa... Sen hauskempi varmasti kaneille. (Muistan myös jonain vuonna nähneeni jutun vasiten papukaijoille tarkoitetusta pahvisesta joulukuusesta, jossa roikkui koristeina erilaisia linnunleluja, ja joulun kohokohta linnuille oli tietysti kuusen ja lelujen pistäminen päreiksi. Nakerrettavassa kummitustalossa olisi selvästi samaa henkeä!)

Koska tämän viikon teema oli Halloween-aiheiset tulostettavat tarrat kalenteriin, palataan vielä hiukan semmoisiin maailman eläinten päivän hengessä. Olen saattanut linkittää aikaisempinakin vuosina Kol's Notesin kerrassaan söpöt halloween-aiheiset koiratarrat, mutta se on tietysti klassikko johon sopii palata. Muistaakseni vastaavasti Stingy Thrifty Brokella olisi kivoja kissa-aiheisia tulostettavia (joita olen niitäkin varmaan linkittänyt jonain aikaisempana vuonna), mutta en saanut linkkiä toimimaan tätä postausta tehdessäni - toivottavasti ongelma on väliaikainen. Jostain syystä kaniaiheisia kalenteritulostettavia halloweenteemoilla ei ole tullut vastaan. Niille olisi selvä tilaus (ainakin omassa käytössä, heh), mutten ikinä muista asiaa ainakaan sellaiseen vuodenaikaan kun ehtisin itse toteuttaa. Ehkä jonain vuonna vielä!

Ja sitten vielä lisää kalentereista ja harrastuksista (josko joku muukin kuin Pupunpaja bujoilee lemmikkiaiheista). Vaikka Kol's Notesin blogi keskittyykin koiriin, sieltä on joskus tullut vastaan juttuja, joita voisi soveltaa muihinkin lemmikkeihin - ja, no, kalenteri- ja bloggausharrastuksiin. Parhaimmillaan tietysti erilaiset blogihaasteet voivat kannustaa miettimään omaa suhdettaan lemmikkiinsä ja kokeilemaan uusia virikkeitä, vaikka ensi silmäyksellä vaikuttaisi, että moiset tarjoavat virikkeitä lähinnä omistajalle. Tuolla on esimerkiksi lenkkihaaste, jossa tavoitteena on parantaa sekä koiran että omistajan kuntoa, ja seurata edistymistä kalenterissa. Kanien kanssa ei välttämättä kilometrejä kerralla lenkkeillä, joten kanien kanssa tekemiseen ja virikkeisiin liittyvä haaste olisi erilainen kuin koirien lenkkihaaste, mutta varmaan silti miettimisen arvoinen. (Olin vähällä sanoa jotain myös kissojen lenkeistä, mutta sitten muistin Reissukissa Pessin blogin, jossa retkeillään kansallispuistoissa kissan kanssa.)

Kol's Notesilla on myös juhlittu synttäreitä tai rescue-lemmikin kotiintulopäivää, askarrellen kalenteripohjaan myös muistoalbumia, johon kirjataan juhlapäivänä vaikka lemmikin luonteenpiirteitä ja lempiasioita, tai mikä on vuoden tai vuosien varrella muuttunut. Kuviksi voi laittaa tuoreiden juhlakuvien lisäksi myös vertailukuvia siitä, millainen lemmikki oli ihan pienenä tai kotiin saapuessaan. Olen itse huomannut, että varsinkin ikääntyvien lemmikkien kohdalla vertailukuvat pentuajoilta ja nuoruudesta nykyhetkeen näyttävät muutoksen, jota ei jokapäiväisessä elämässä aina edes huomaa, kun se tapahtuu niin pikkuhiljaa. Sitä, mikä on vuoden aikana muuttunut, on mielenkiintoista pysähtyä miettimään paitsi nuoren ja kasvavan lemmikin, myös aikuisen kodinvaihtajan kohdalla. Ensivaikutelman jälkeen voi paljastua enemmänkin uusia luonteenpiirteitä, kun lemmikki ja uusi omistaja tulevat tutuiksi! Varsinkin iäkkäämmillä kodinvaihtajilla voi olla koko joukko tapoja ja mieltymyksiä, joita kannattanee kirjata ylös jo varhaisemmassa tutustumisvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti