-->

torstai 24. lokakuuta 2019

7 päivää Halloweeniin - niin se kalenteri

 En muuten ihan hirveästi  ole tehnyt kalenterinesittelypostauksia, vaikka tulostettavia kalenteritarroja olisinkin linkittänyt. Kaipa se on aika tehdä sitten niinkin, vaikka kalenterini ei erityisen kauniisti ja harkitusti koristellulta näyttäisikään. Olkoon se sitten esimerkki siitä, että näinkin voi tehdä :)

Teen tosiaan kalenteripohjani itse, mutta se on mielestäni enemmän kalenteri kuin bujo. Muistikirjakokeilujen jälkeen siirryin rengaskansiin, koska sillä on puolensa, että tiettyjä sivuja voi tarvittaessa siirtää. Kalenteripaperina olen käyttänyt tavallista kopiopaperia, paitsi tälle vuodelle ostin erikseen värillistä paperia kun halusin kirkkaanvalkoisen tilalle vähän pehmeämpää värisävyä. Tosin se värillinen paperi oli sitten samanpaksuista kopiopaperia selvästi huonompaa juuri siihen käyttöön mihin sitä tarvitsin, leimat kuultavat läpi ja jopa kuulakärkikynän muste leviää ja kuultaa läpi sekin. Ensi vuodeksi jotain muuta paperia, kiitos!


Kalenteriaukeama ennen koristelua, mutta funktionaalisilla tarroilla.
Olen myös huono käyttämään teippejä muuhun kuin renkaiden kohdan vahvistamiseen, ja koska valkkaan siihen käytettävät teipit ennen sivujen rei'ittämistä, teippejä ei välttämättä ole erityisemmin soinnutettu mihinkään myöhemmin liimattavien koristeitten värimaailmaan. Erinäisistä asioista tulee pidettyä kirjaa tarroilla, jotka nekään eivät sitten välttämättä ole ihan saman tyylisiä koristeluun käytettävien tarrojen kanssa. (Ihanana esimerkkinä vaikka tuo Pagan Plannertariumin goottikitti yhdistettynä koko joukkoon varsin kawaii-tyylisiä tarroja, joilla on merkattu yhtä ja toista puutarhahommista bänditreeneihin.)

Koristetarrat liimaan yleensä jälkikäteen, tyyliin "päivä pulkassa, liimataan tarra!" En silti yleensä peitä merkkauksia, ja joskus toivoisin, että half box ja quarter box-kokoisia koristetarroja olisi enemmän, kun fullboxeja saa palasiksi leikkaamatta käytettyä lähinnä vapaapäiviin. Ja kyllä, tiedän, että monet muut koristelevat etukäteen ja sen kokoisia sivuja, missä fullbox ei peitä koko päivää...
Kokonaisten kittien lisäksi tulee koristeltua ihan vaan tarroilla, vaikka melkoiselta sillisalaatilta saattaakin lopputulos näyttää. Toisaalta kun koristeet on liimattu vasta kun päivä on pulkassa, tarvittavat jutut ovat ennakkoon erottuneet ihan hyvin. (Okei, tällä nimenomaisella sivulla oli osa koristeista liimattu jo ennen kuin muistui mieleen, että halloween-laskuri pitäisi mahduttaa sekaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti