-->

maanantai 3. elokuuta 2015

Kalenteriaskartelun suunnittelua, osa 2: Printit, tarrat ja leimat

Lupailin jossain vaiheessa tehdä erillisen postauksen erilaisista printattavista kalentereista. En ole ihan varma, miten "planner" pitäisi suomentaa, koska "suunnittelupohja" tai "suunnitelmapohja" kuulostaa aika kömpelöltä. Ostokalentereiden kohdalla puhutaan usein kai "viikkosuunnitelmista", mutta toki noissa netistä löytyvissä planner-pohjissa on usein muitakin vaihtoehtoja kuin viikkokohtaisia. Ja aika moni niistä muistuttaa kalenteria tavalla tai toisella. No, sallinette pienen käsitteellisen horjumisen!



Jos aloitetaan ihan kalenterikalentereista. Esimerkiksi Calendarlabista ja Vertex42-sivuilta löytyy erilaisia printattavia kalenteripohjia vuosi- tai kuukausinäkymästä viikkonäkymään. Vertexin kalentereissa viikko näyttäisi alkavan maanantaista jo valmiiksi, Calendarlabsilla voi valita alkaako viikko sunnuntaista vai maanantaista, ja valittavana on myös eri maiden juhlapyhiä, jotka sitten saa kalenteriinsa valmiiksi printattuna. Tosin valintamahdollisuuksista ei löydy Suomea, vaan lähimpänä Ruotsi... Myös Calendarsquickilla on helppokäyttöinen valikko kalenterinäkymän muokkaukseen. Free-online-calculator-use tarjoaa viikkosuunnitelman tekoon työkalua, jolla voi jaotella jo etukäteen ajankäyttönsä värikoodien avulla esimerkiksi työn, hauskanpidon, perheen ja kuntoilun kesken, jos haluaa. Huh huh!

Printable planners-
sivulla on valtavasti erilaisia valmiita vaihtoehtoja kalenterisivuiksi, tehtävälistoiksi, lukujärjestyksiksi yms kirjanpitoa varten. (Ilmeisesti Printable planners on myös jossain kytköksissä Family Tree Templatesiin, koska muutamalla selailukerralla olenkin äkkiä päätynyt jotain reittiä sinne. Sukupuukaaviot menee jo aika hyvin ohi kalenteriaiheesta, mutta yhtä hyvin niitä unohtuu selailemaan yllättävänkin pitkiksi ajoiksi.)

Kalentereihin, muistikirjoihin ja muihin vastaaviin liittyviä ilmaisia printattavia löytyy valtavasti myös My Life All In One Place-blogista. Tarjolla on ainakin Filofax- ja Midori-formaattia useammassa eri koossa. Perinteisempien kalenteri- ja suunnittelusivujen lisäksi printattavaksi löytyy muun muassa nuottiviivastoa ja ruudukkoa neulemallien piirtämiseen!



No, erilaisiin viikkosuunnitelmiin, plannereihin, päivyreihin, kalenterihin jne voi tietysti merkkailla toistuvia juttuja esimerkiksi leimasimilla, tai vaikka tarroilla.Siinä vaiheessa tosin siirrytään usein ilmaisten printattavien piiristä ostettavien tavaroitten piiriin.

Joskus lapsuudessani (muistaakseni) Osuuspankki jakoi lukujärjestyksiä, joihin saattoi merkitä koulupäivän lisäksi myös harrastuksia tarroilla - koulupäivätarroissa oli ihan oppiaineiden nimiä, mutta harrastustarrat olivat kuvasymboleita. Mukana oli ainakin erilaisia pallopelejä, ratsastusta, balettia ja purjehdusta (!) esittäviä tarroja. Muistan miettineeni usein, millä perusteilla harrastustarrat oli valittu. Olivatko ne yleisimpiä koululaisten harrastuksia 80-luvulla? Pallopelit, ratsastuksen ja baletin hahmotin, mutta miksen minä tuntenut ketään purjehduksen harrastajia edes silloin, kun asuin rannikolla?

Muistelen jossain lähiaikoina nähneeni päiväkirjan kirjoittamiseen tarkoitetun leimasimen, jossa oli valmiina kuukaudet, kuukauden päivät, muutama vuosiluku, viikonpäivät, muutama säätilan merkki ja mielialoja kuvaavia hymiöitä - ja sellaisen voi sitten leimata kunkin päivän sivulle ja ympyröidä siitä juuri kyseistä päivää kuvaavat symbolit. Aika hauska! Yritin etsiskellä sitä netistä uudestaan, mutta sitä käsitellyt postaus oli poistettu Facebook-ryhmästä. Löysin osan leimakuvaa kuvahaulla, mutta en enää Etsystä, johon kuvahaun linkki vei. Ehkä hain ihan väärillä hakusanoilla.

Sen sijaan löysin sitten kaikkea ihan muuta. Kun viimeksi harmittelin sitä, miten ostokalentereissa harvemmin riittää tarpeeksi tuntimerkintöjä virka-ajan ulkopuolelle sijoittuviin työvuoroihin, niin kappas vaan - CoolJapanSTAMP-Etsykaupasta löytyisikin vähän keräilykorttia kapeampi leima, jolla voi leimata valmiiksi tunnittomaan kalenteriinsa tuntisuunnitelman aamuviidestä puoleen yöhön. Sepä vasta kätevä! Samalta kauppiaalta löytyisi useampiakin hehkeitä leimasimia kalenteri- ja päivyrikäyttöön. Tehtävälistoista  erilaisiin ajan- tai rahankäyttöön liittyviin symboleihin, muun muassa.

Etsystä tilaaminen vaatii rekisteröitymistä, jota en ole saanut aikaiseksi tehdä, joten päätin vilkaista myös, millaista tarjontaa on "Saksan Etsyssä" DaWandassa, josta tilasin jotain viime vuonna ja siksi tunnukset löytyy. Sieltä tuli vastaan sitten taas jotain ihan muuta - nimittäin musiikkiaiheisia leimasimia ja tarroja myyvä kauppa, jossa on tarjolla muun muassa eri puhaltimien sormioita, nuottiviivastoja ja tabulatuureja. Täytyy kyllä myöntää, että leimasin, jota voi käyttää bassotabulatuurien merkitsemiseen, oli aika houkutteleva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti