-->

perjantai 21. elokuuta 2015

Kalenteriaskartelu etenee hitaasti, mutta varmasti.

Muodonmuutos muistikirjasta kalenteriksi etenee pikkuhiljaa.Tuntikirjanpidon mahdollistava viikkoleiska on löytänyt jonkunlaisen muodon ja näyttää alustavasti tältä:

Tuntikirjanpidon alapuolelle mahtuu sitten muut päiväkohtaiset merkkailtavat, jotka eivät ole niin kellon päälle - vaikka keikat ja synttäripäivät. No mutta mikäs se tuolla oikealla on, yksi lisäpäivä viikkoonko? Olisiko se salaperäinen ounantai tai vaikka naamantai? Ei sentään (vaikka joskus olisikin hauskaa, jos viikossa olisi ylimääräinen päivä ja se olisi aina vapaapäivä). Sivusarakkeesta tuli melko pieni, vaikka tavoittelin sillä samaa efektiä kuin ostokalenterin viikoittainen muistiinpanosarake. No, kaipa tuohonkin tilaan mahtuu vaikka tehtävälistaa, tai jo tämänhetkisessä kalenterissa pyörivä "viikon kivuudet" ja listat luetuista kirjoista. Tai ehkä tulevaan kalenteriin voisi luetuille kirjoille varata kokonaan omat sivunsa?

Se, millä kynällä mitäkin tekee ja tuleeko joka sivusta värillistä vai ei, hakee vielä sekin vähän muotoaan. Kalenteria askarrellessa alkaa myös helposti puuduttaa numeroiden ja päivien kirjoittelu samanlaisena sivusta toiseen, joten mikä jottei samalla vähän laajentaisi sanavarastoaan ja muistelisi viikonpäivien nimiä eri kielillä. Kuvassa viikonpäivät vaihteen vuoksi latviaksi.

Kalenteriksi muuttuvassa muistikirjassa osa sivuista oli ruutupaperia, joten niille sai Fauxbonichi-tyyliin tällättyä kuukauden sivulle. Tai tässä vaiheessa vasta pelkät päivien ruudut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti