-->

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Elämää kukkapenkeissä

Hip hei, myös niiltä paikoilta, joissa pitäisi olla särkynytsydän pikkusydänten ympäröimänä, puskee esiin jotain raparperin nupun näköisiä juttuja, jotka toivottavasti näyttävät oikeilta kasveilta sitten kasvaessaan :) Samoin mesimarjoilla on jo jotain pieniä lehtinuppuja näkyvissä, ja keijunkukat ovat lykänneet uusia lehtiä tasaisesti sulamisestaan lähtien. (Paitsi vihreänä ostettu, jonka lehtien väri on muuttunut talven aikana pinkiksi.)

Tulppaanit ovat kasvaa hojottaneet suorastaan kiitettävää tahtia. Kurjenpolvet ja syysleimut ovat niin ikään lykänneet ilmoille muutaman lehden. Syksyllä tietyömaan alta puutarhaan turvaan siirretyt sinivuokot kukkivat kaikki.

Vadelmapenkissä lumijyräyksen jäljiltä kuolleelta näyttänyt vadelma on töräyttänyt jo ensimmäiset lehtensä auki, siinä missä pahimmalta ryöpyltä säästyneet muut vadelmat empivät vielä. Pystyyn kuivuneelta näyttäneen karhunvatukantaimenkin oksien epätasaisuudet alkavat näyttää päivä päivältä enemmän lehtisilmuilta ja Tayberryssä on ainakin yksi talvesta vetreänä selvinnyt oksa - saas nähdä, virkoaako vielä joku kuivemmistakin oksista.

Perhosbaari osoittautui talon aurinkoisella puolella lähinnä muurahaisansaksi. Varjoisella puolella sieltä on tavattu joku yöperhonen ja yllättäen hyttysiä. On tämä keväthuumaus melkoista menoa! (Palaan aiheeseen Perhosbaari myöhemmin paremmin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti