-->

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Avainten erottamiseen toisistaan...

 Lähipäivien aikaansaannoksista ei vielä riitä kuviksi asti, joten väliin jotain vähän simppelimpää.

Kun taloudessa on useampi pyörä, joissa on useampi lukko, pakkaavat samanlaisten lukkojen avaimet menemään helposti sekaisin - kyllä siinä on hampaita kiristelty, kun täytyy jättää pyörä kaupungilla asioinnin ajaksi paikkaan, josta tunnetusti viedään kaikki mikä irti lähtee, ja mukaan onkin tullut väärän lukon avain eikä pyörää saa kiinni telineeseen! Kynsilakkaa neuvotaan usein hyväksi tavaksi erotella avaimet toisistaan, mutta kokemukseni mukaan kynsilakka myös lohkeilee avaimista noin viikossa, jos avaimet ovat nipussa ja nippu jossain taskun tai kassin pohjalla.

Kun niitä kuulokkeitten päällystämisestä ylijääneitä hama-helmiä oli vielä roppakaupalla, niin siitäpä syttyi sitten idea pistää erottelevat helmet avainrenkaisiin! Ensin tosin laitoin avainrenkaaseen halkaistun helmen, niin kuin johtojen päälle, ja sehän ei tietenkään pysynyt. Onneksi avainrenkaaseen saa pujotettua kokonaisia helmiä samoin kuin avaimiakin, joten uutta yritystä kehiin. Nyt toimii.

Kaikenlaisia kivoja juttuja hama-helmistä (perinteisemmässä käytössään) on kyllä muissa blogeissa tullut vastaan. Joskus tekisi mieli kokeilla, mutta pitäisiköhän sitä varten hankkia niitä muotteja/telineitä mihin helmet asetellaan pystyyn?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti