-->

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Lehtikuvioinen kauluri

Sain valmiiksi (jo joskus viime viikolla, mutta esittely on vähän viivästynyt) sen Kauneimmat käsityöt -lehden ohjeella aloittamani kaulurin. Arvioin langan menekin "vähän" väärin ja jouduin ostamaan kahdesti lisää, viimeisen kerran siinä vaiheessa kun jäljellä oli enää viisi kierrosta kudottavaa. Jouduin myös siinä välissä palauttamaan lehden kirjastoon. Muuten olisi varmaan tullut nopeamminkin valmista, sillä lopulta se oli varsin yksinkertaista neulottavaa, kunhan seurasi ohjeen oikeaa riviä!

"Tylsä pitsineule" paljastui sentään vähän monipuolisemmaksi ohjeen mukaan neulottuna, joten ilahdutan teitä tärähtäneellä lähiräpsyllä.
...ja sitten koko kauluri perinteisesti auringonvaloon jakkaralle kuvattavaksi aseteltuna:


Ohjeessa oli muuten hämmentävä kohta noitten viimeisten kierrosten kohdalla  lehtien jälkeen - siihen käskettiin neuloa "aina-oikein-neuletta", jonka minä ymmärrän sellaiseksi tasossa(?) neulottavaksi pätkäksi, joka käännetään aina välillä ja kummallakin puolella neulotaan oikein (niin että joka toinen rivi näyttää nurjalta  molemmin puolin työtä). Mutta tuo kaulurihan oli tuossa vaiheessa pyöröpuikolla? Lisäsin sinne väliin sitten yhden kierroksen nurjaa, josko se vähentäisi käpristymistä.

Lopuksi vielä poseeraus kaulurista kaulalla. Tälläinen huippulaadukas peilin kautta otettu kuva. Vaati tanakkaa keskittymistä, etten peitä kameralla kauluria :D

Eipä muuten ihme, että lehden mallikuvassa mallilla oli takki, joka peitti kaulurin reunat - tuo ei meinaa asettua hartioille ihan tasaisesti. Oikeassa käytössä sitä joutuu varmaan koko ajan oikomaan. Lisäksi sukkalanka pistelee kaulaa, joten alla täytyy kuitenkin pitää korkeakauluksista (mikä vähän vesittää kaulurin varsinaisen idean). Mutta on se silti aika kiva kuitenkin.

(Muokkaus myöhemmin: Kaulurin ohje löytyy nykyään näköjään myös netistä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti