-->

lauantai 18. tammikuuta 2014

Letterboxingia postitse

Maastossa tapahtuvan kätköilyn ja lodjauksen lisäksi letterboxingia voi harrastaa myös postitse. Ilmoittauduin mukaan yhteen rinkiin, jossa kiertää Tolkienin Hobitin kuvitukseen perustuva leimasin, jonka on tehnyt ja laittanut liikkeelle nimimerkki The Red Cat Yhdysvalloista. Ja kylläpä olikin kaunis kokonaisuus! Itse leimasin kävisi taidegrafiikasta, lokikirja on käsin sidottu ja kauniisti koristeltu, ja leimasin oli vielä kääritty kauniiseen kankaaseen. Olin häikäistynyt avatessani paketin.




Täytyy myöntää, etten ole suomalaisissa kätköissä törmännyt mihinkään vastaavaan - päin vastoin leimat ovat olleet aika simppeleitä. Tosin olen ymmärtänyt, että jokukin löytämäni lodju oli aikaisemmin samana syksynä jästitty ja rikottu kolmesti muutaman kuukauden sisään, ja joistain lodjuista kuulemma vaihtotavaranhimoiset geokätköilijät varastelevat leimasimia piittaamatta siitä, että toisille harrastajille se leima on juuri sen kätkön pointti. Voin kuvitella, että kätkön ylläpitäjää piimii joutua tekemään samaan kätköön uudestaan ja uudestaan samanlaista leimaa kadonneitten tilalle. Postitse taas leimasimet ja lokikirjat kiertävät vain harrastajilla, joten niihin uskaltaa panostaakin enemmän. Ainakin näin voisi kuvitella?

Muoks: Tuli mieleen, että tähän mennessä olen löytänyt maastosta yhden lodjun, jossa leimasin oli ketjulla kiinni purkissa. Se vaikuttaa ihan hyvältä idealta, jos ja kun joskus päädyn itsekin tekemään kätköä, voisin harkita jotain vastaavaa kiinnityssysteemiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti