-->

perjantai 3. tammikuuta 2014

Joululahjoilla retostelua, osa 3: Paksut ja lyhyet huivit

Nyt on sitten sekin ihme nähty, että olen tehnyt huivilangasta huivin enkä jotain muuta!

Kyse oli Cewecin Genoa-langasta, jota sai  Lankamaailmasta kaupanpäällisinä  sinä vaiheessa, kun joululahjojen väkertäminen oli kuumimmillaan. Koska tunnetusti olen hyvä arvioimaan langan menekin väärin shoppailuvaiheessa, kaupanpäälliskeriäkin kertyi useampia. Tykästyin kovasti Lankamaailmassa olleen mallitilkun jykevään tuntuun, josta tuli mieleen melkein joku seinävaate eikä asustehuivi, joten niin vain päädyin valitsemaan kaikiksi kaupanpäällisiksi samaa lankaa, ja neulomaan niistä huiveja! (Tosin mietin, olisiko pitänyt ottaa haasteena samaan aikaan kaupanpäällisiä valinneen rouvan puuskahdus "mutta mitä näistä tekee kun on niin erikoisia kaikki", ja valita montaa erilaista lankaa joille olisi sitten pitänyt keksiä oivallinen käyttötarkoitus - ainakin Malibuista olisi saanut hyvää harjasta leijonalle tai aasille, jos olisi tapana neuloa pehmoleluja...)



Ensimmäiseksi valitsin sini-vihreä-violettisävyistä Genoaa, josta tein huivia itselleni 20 silmukan levyisenä ainaoikein-neuleena. Ensin yritin huivilankatyyliin neuloa vain toisen reunan lenkkejä, mutta tavoiteltu jykevä tuntu saavutettiinkin paremmin neulomalla koko lankaa ja hyppäämällä lenkkeihin vain niissä kohdissa, joissa lanka muodosti sykkyröitä. Ja niistä sykkyröistähän tuli hienoja kukkaistäpliä pitkin huivia. Reteästi kilkuttelin menemään pari kerää bussimatkoilla ja päättelin. Sen jälkeen totesin, että huivi oli liian lyhyt. Solmimaan sitä ei ylety, mutta voisihan sen kiinnittää soljella - tai ostaa lisää lankaa ja jatkaa huivia vielä kerällisen verran. Kettulapasia neuloessa ja seuraavia ideoidessa ja koko ajan lankapuutteita huomatessani olin kahminut myös toisen väristä Genoaa joululahjatarkoituksiin. Kun olin aikeissa mennä vielä ostoksille katsomaan löytyisikö oikean värisiä keriä lisää, ei löytynyt enää edes väärän värisiä. Vaihtoehdoksi jäi siis solkikiinnitys. No, eipä ainakaan jää vetoketjun väliin!




Musta-harmaa-valkoisen, joululahjaksi menevän huivin värivalinnassa vaikutti muistelukseni jostain lahjan saajan joskus käyttämästä neulepuserosta. Siihen huiviin kuvittelin saavani pituutta neulomalla sen kapeammaksi, eli 15 silmukan levyiseksi.  No, solkikiinnitettävä siitäkin sitten kuitenkin tuli, mutta kapeampaan huiviin sykkyröistä tuli hauskoja vinoraitoja yksittäisten kukkasten sijaan. Kivan näköistä tuli.




Laitetaan siis vielä loppuun vertailukuvat huiveista tasossa, on ehkä edustavampia kuin peilin kautta otetut surkeat selfiet... (Ylempi kuva otettu salaman kanssa ja alempi ilman salamaa, ja taitavat esitellä vielä eri puolia huiveista.) Erottuu sykkyräraidat paremmin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti