-->

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Joululahjoilla retostelua, osa 4: Huovutetut lapaset

Huovutetut lapaset on varmaankin toinen nouseva trendi kettulapasten lisäksi - ainakin olen vähän väliä törmännyt keskusteluihin lapasten huovuttamisesta, tai siitä kuka osais ja viitsis tehdä kenellekin, juuri tänä syksynä. Ja myönnän, että uteloitti.



Kun oli taas kivoja kirjavia lankojakin tarjolla, ostelin sitten kerän jos toisenkin Gjestal Vestlandsgarnia (ja luulin kotiin asti ostaneeni Safirgarnia, kunnes katsoin tarkemmin - ja jouduin käymään ostamassa kolmannenkin kerän ennen kuin lapaset oli neulottu) ja ihmettelin, että minkähän kokoista tästä nyt sit pitäis neuloa, kun kaikki löytämäni ohjeet oli Novitan Purolle tai Huopaselle tai melkein jotain "tunnet sitten sydämessäsi kun teet oikein!" -tasoa.




Päädyin sitten siihen, että tein 5 mm:n puikoille 15 s per puikko, eli öööö - 60 yhteensä. Neuloin 33 krs ennen peukaloa, jota varten jätin 7 silmukkaa, ja sitten neuloin kämmenosaa 25 krs ennen kavennusten aloittamista. Peukalon jaoin 6+6+6 silmukaksi, joilla neuloin sitten 15 krs ennen kavennusten aloittamista. Ja lopuksi lykkäsin lapaset pesukoneen kuuteenkymppiin, jossa ne huopuivat mukavan paksuiksi ja mukavan levyisiksi. Tosin niistä tuli liian lyhyet.





















En siis tuntenut sydämessäni mikä on oikein silmukkamäärien suhteen! Onneksi niistä nyt huopui sen kokoiset, että käsi mahtuu sisään  (siis ilmeisesti myös lahjansaajan käsi) vaikka ranne jäisikin paljaaksi. Niistä siis saisi vielä käyttökelpoiset lisäämällä ranneresorin. Hmm...


Taisin soveltaa tätä ohjetta sitten lopulta siihen, että kudoin erillisen resorin ylijäämä-Superwashista ja ompelin sen kiinni lapasen sisäpuolelle (ja huopa on niin paksua, ettei näy ompeleet päälle päin). Toivottavasti se pysyy kiinni.






Tosin sitten etsiskellessäni, että missä näinkään tuon ohjeen jälkikäteen ommelluista resoreista, että näköjään olisi toinenkin vaihtoehto, eli tehdä resorit huopumattomasta langasta etukäteen ja jatkaa se huopuva osuus siihen perään. Saatan jopa harkita kokeilla sitä seuraaviin huovutettaviin lapasiin - siis kierrosmäärien kasvattamisen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti