-->

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ei pöllömpää!

Uusi vuosi on ehtinyt jo alkaa, ennen kuin esille saadaan jo aiemmin valmistunut teos.
kuva (c) Essi Saukko
 TÄMÄ oli tarkoitus saada valmiiksi Halloweeniksi. Ei ihan onnistunut, kun loppui lanka kesken ja kesti sitten jokunen tovi, ennen kuin löytyi lisää petroolinsinistä Isoveljeä. Jouluksi se sitten ehti.
kuva (c) Essi Saukko

Puserosta bloggaaminen jäi roikkumaan pidemmäksi aikaa, koska tunnetusti puseroista on niin turkasen vaikeaa saada mitään edes järkeviä, saati sitten edustavia kuvia. No, on nyt edes muutama, joissa näkyy vähän kaarrokkeen pöllöjä.



Pusero on tehty tällä ohjeella, jota voi pitää osasyyllisenä siihen, että ylipäätään opettelin neulomaan, koska se oli ensimmäisiä ohjeita, joita yritin kääntää äidilleni...
Taas tosin tuli lankakoon ja puikkokoon kanssa säätöä, joka ei perustunut ohjeeseen -  neuloin 7 mm puikoilla, kun sen kokoinen pyöröpuikko sattui olemaan jo valmiiksi ja pienempää ei. Voi olla, että se vaikuttaa lopputuloksen  pöyheyteen ja laajuuteen jonkun verran. Muissa o w l s -ohjeella neulottujen puseroiden kuvissa puserot pakkaavat olemaan aika vartalonmyötäisiä, joten voi olla, että puikkokoon kanssa sekoilun lisäksi valitsin myös koon vähän pessimistisesti! Tosin erityisen muhkea villapaita toki säteilee normaalin lämpönsä lisäksi vielä psykologista lisälämmön tunnetta.




Pari Work-In-Process-kuvaakin otin jossain vaiheessa - lähinnä siinä vaiheessa kun pöllörivi oli juuri neulottu ja seassa sojotti vielä merkkauslankoja. Merkkauslangan punainen näytti sointuvan yllättävän hyvin petroolinsiniseen, hmmm. Tästähän saattaa seurata ties millaisia ideoita.

Pehmolelun silmät puolestaan näyttivät pöllöillä sen verran hyvältä, että olisin hyvinkin voinut laittaa niitä koko kaarrokkeeseen, ellei hinta olisi ollut esteenä. Nyt tyydyin muutamaan lelusilmään rytmikkäästi aseteltuna, ja lopuille tuli edulliset nappisilmät.





Alunperin suunnittelin pöllöohjeiden linkitystä Halloweeniin siksi, että niitä löytyy yllättävänkin paljon. Sitten jos ja kun vauhtiin pääsee ja innostuu, palmikkopöllöohjeita löytyy myös lapasiin ja pipoihin. (Tai sitten voi käydä niin kuin äidilleni, joka neuloi innoissaan lapasia ja pipoja pöllöillä, muttei koskaan jaksanut tehdä puseroa.)  Ja alkuperäisen owls-puseron suunnittelija Katie Davis on tehnyt myös sovelletun ohjeen lasten kokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti