-->

tiistai 26. marraskuuta 2013

Bling-bling-sukat, eli lisää vaihtoehtokäyttöä huivilangoille.

Etenen projektissani keksiä huivilangoille muita käyttötarkoituksia kuin epäkäytännölliset röyhelöhuivit. Nyt on vuorossa sukat, joiden varressa on huivilangasta laadittu koristereunus. Idean sain keijukaishametta tehdessäni, että "näinhän tää lanka mallaisi muuhunkin resoriin".

Röyhelölanka on jotain, jonka nimeä en muista, koska joku pitkäkorva söi sen vyötteen. Se saattoi alkaa B:llä (Barcelona? Bonjour? Jotain sinne päin [Muoks: Buena oli langan nimi!]), tai sitten ei. Lankamaailmasta kuitenkin peräisin. Sukkalanka on ihan Gjestalin Jannea taas, ja sellaista valmiiksi moniväristä.

Ensin neuloin pari kierrosta pelkkää resoria, ja sitten lisäsin huivilankaa sekaan. Ensin yksi kokonainen kierros ja sitten eteenpäin aina yhden puikollisen verran per kierros, kunnes röyhelön lopussa taas koko kierroksen. Ja sen jälkeen jatkoin tavallista varsiresoria vielä 50 krs. Ja koska huivilankaa on helpompi neuloa niin, että valmistuvat röyhelöt pysyy puikkojen takana eikä edessä,  röyhelöt jäi neulomisvaiheessa resorin sisäpuolelle - ja sitten käänsin resorin toisin päin (eli oikein päin ja röyhelöt ulkopuolelle) ennen kuin aloitin kantapäätä ja muuta terää.

En muistanut ottaa kuvia tekovaiheessa. Valmiita sukkia jalassa esittelevät kuvat on puolestaan otettu peilin kautta, mikä selittää oudot heijastukset...


 Jälkiviisaana on hyvä todeta, että varret olisivat sittenkin saaneet olla vieläkin pidemmät. Lisäksi ne tuntuvat hiukan löysiltä - valitsin silmukkamäärän enimmäkseen kiilakantapään sujuvuuden perusteella, ja kantapään jälkeen kavensin pari silmukkaa molemmin puolin, niin että terä onkin sopivampi.


Maihareihin varsien pituus kuitenkin riittää juuri sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti