-->

tiistai 29. lokakuuta 2013

Pupunhoitajan sukat

 Lupasin neuloa vaikka sukat viime kesänä lomareissun aikaan kanejani hoitaneille kavereille. Tässä sukkatarjoukseen tarttuneelle kaverille lähtevät sukat valmiina.

Väritoive oli jotain vaaleanpunaisen suuntaan, joten valitsin langaksi tuollaisen tarjouksesta löytyneen monivärisen pinkki-valko-violetin Gjestalin Jannen. Joistain blogeista olen saanut käsityksen, että valmiiksi värjättyjä kirjavia lankoja kuuluu dissata, mutta minusta ne on hauskoja neulottavia - pysyy mielenkiinto vireillä värien vaihtuessa. Lisäksi alkuun näytti siltä, että sukan varteen lähtee muodostumaan väreistä kierteisraidat, mutta kantapäässä ja sen jälkeen orastava kuvio kyllä hävisi...

Kuvassa lahjaksi saadun vislaavan pupupatsaan seurassa. Hmm, kyllä niissä silti jotain raidallista säännönmukaisuutta näkyy.



Seuraavaksi otin vapauden kuvata sukat omassa jalassa saadakseni näkyviin myös sen toisen orastavan kuvion, joka tosin erottuu muuna kuin epämääräisenä nypylänä lähinnä vain hyvällä mielikuvituksella. Siinä pitäisi olla sama pupukuvio kuin tässä tiskirätissä (tosin ilman sydäntä). Koska kuvioon tarvittiin enemmän silmukoita kuin yhdellä puikolla oli, mutta vähemmän kuin kahdella vierekkäisellä puikolla oli, keksin nerokkaan suunnitelman laittaa sen kummankin sukan ulkosyrjälle. Vähän eri kohtiin se sitten kuitenkin tuli, vaikka kuinka kirjoitin muistiinpanot monenko kierroksen jälkeen aloitetaan... Muutenkin toinen sukka tuli neulottua sen verran tiukemmalle, että sukat näyttävät myös tasossa eri kokoisilta, mutta onneksi joustavat kuitenkin.




Lopuksi tuli taas Buddha tarkistamaan työjäljen.

2 kommenttia: