-->

tiistai 29. lokakuuta 2013

Pulloa lämmittämään

 Vaikka pidänkin koristeeksi tarkoitettuja (viini?)pullojen villapuseroita, toppatakkeja ja esiliinoja aika käsittämättömänä ja hyödyttömänä höpöhömppänä, on toki tiettyjä tilanteita, joissa on selvää hyötyä lämpimästä pullopussista tai pullonsuojuksesta. Esimerkiksi silloin, kun aamulla tai illalla työmatkapyöräillessä lämpötila on pakkasen puolella, vaikka samalla matkalla toiseen suuntaan on paljon lämpimämpää. Pakkasessa ahkeran työmatkapyöräilijän vesipullo pakkaa harmillisesti jäätymään! Ei toki umpeen, mutta jäistä korkkia on hankala avata, ja valmiiksi kylmässä ilmassa jäähileinen juomakin on vähän turhan viilentävää. Eikä aina viitsisi laittaa jotain lapasta tai hanskaa pullon päälle venymään.

No, jossain vaiheessa muistui mieleen, että netissähän on tullut vastaan jotain neuleohjeita pullonsuojuksista. Toteutettavaksi valikoitui sitten Nice Factorin ohje pullon- ja tölkinsuojukseksi, koska siinä ei tarvinnut virkata mitään, vaan koko pussukan sai toteutettua neulomalla. (En siis edelleenkään virkkaa.) Neulottuun pohjaan tuli silmukan lisäyksistä vielä hauska ristikkokuvio.





Materiaalina käytin kerien jämiä Gjestal Jannea ja Viking Villeä. Ohjeesta poiketen tein pohjan ja seinämien välille peräti kaksi nurjaa kierrosta. Näytti jotenkin jämäkämmältä sillä tavalla. (Tai ehkä jämäkkyys johtuikin siitä, että neuloin tämän pienemmillä puikoilla kuin mitä sukat samasta langasta?)




















Kiristysnyöri tuli nyt sitten kuitenkin laitettua korkin alapuolelle - toivottavasti korkki ei silti jäädy, kun sen yläpuolellekin riittää silti lämmittävää helmaa. (Ei se lapasessakaan ole jäätynyt, vaikkei lapasta olekaan saanut kiristettyä pullon muotojen mukaan.) Kiristysnyörin tein raitalangasta, pohjaväri kului pussukkaan kokonaan. Laitetaanpa vielä kuva pussista ilman pulloa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti