-->

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Panokseni askarteluvaihtoon

Huh - nämäkin on jo elokuulta, mutta olen odotellut kuittausta niiden perille pääsystä ennen kuin olen uskaltanut laittaa niitä blogiin, etten vain pilaa yllätystä. Vaikken ole (muistaakseni) edes jakanut blogiosoitetta aikaisemmin juuri siinä ryhmässä, jonka kautta vaihto organisoitiin, mutta kun ei sitä ikinä tiedä mitä huuruisia linkkejä seuraamalla kukakin tänne päätyy ;)

Eli osallistuin yhdessä Facebook-ryhmässä organisoituun askartelu/käsityövaihtoon, jossa ideana oli tehdä itse jotain arvotulle vastaanottajalle. Ryhmässä oli hyvinkin innokkaita ja taitavia käsityöihmisiä, ja sitten toisaalta aika aloittelijoita, niinkuin minä... Osa tuntee myös toisensa muuta kautta, osa taas ei, ja sain arvonnassa vastaanottajakseni ihmisen, jota en tunne lainkaan.

Päädyin tekemään tiskirätin, koska niille nyt ainakin löytyy käyttöä.En enää muista kumpi oli oikea ja kumpi nurja puoli, mutta senkin saa toki käyttäjä itse päättää :)




Kaveriksi tiskirätille päädyin tekemään syksyisen kortin - alunperin olin suunnitellut vähän erilaista korttia, johon piti tulla mm. kuva naakoista syömässä kirsikoita, mutten sitten löytänytkään juuri siihen suunnitelmaan sopivia tarvikkeita (joista olin jokseenkin varma, että niitä on hankittuna jossain jonkun toisen korttiaskarteluinnostuksen jäljiltä, mutten paikallistanut missä - varmaan siellä kuuluisassa paikassa nimeltä jemma). Uusiokäytin sitten tälläistä ideaa, jonka eri versioita olen toteuttanut aikaisemminkin. Olen piirtänyt kuvan alunperin vuosia sitten - ja ottanut siitä erikokoisia kopioita, joita olen sitten väritellyt ja liimannut erilaisille taustoille ATC-kortteihin ja decoihin. Ehtipä siitä kalvoväreillä tehty versio koristaa parinkin asunnon ikkunaa, ennen kuin suli piloille etelän puoleisella ikkunalla. Perinteikäs kuva siis. Tämä askarteluvaihtoon tehty kortti oli kuitenkin lähempänä postikortin kuin ATC-kortin kokoa.

Lopuksi vielä kuvasarja verrattoman innokkaasta askartelijan apurista, jota eritoten kortti kiinnosti ihan kamalasti. Lopulta se päätti osallistua askarteluun heittelemällä saksia ympäriinsä. Saksien heittely oli kuitenkin kovaa hommaa ja vaati veronsa.

Buddha-rukan riesana on kieroon kasvavat poskihampaat, joita käydään silloin tällöin lyhennyttämässä eläinlääkärillä. Hankalien hampaitten puoleinen silmä vuotaa välillä (myös silloin kun hampaat on hiljattain tasoitettu), ja myönnän, että se näyttää näissä kuvissa aika kamalalta. Tosin innokas osallistuminen askarteluun juuri kun kamera oli käsillä, tuli tallennettua sen verran spontaanisti, ettei siinä juuri edustuskuntoa ehtinyt ajatella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti