-->

maanantai 19. joulukuuta 2016

Kalenteri kansioon

 Niin paljon kuin olenkin tykännyt tämänvuotisesta muistikirjaan tehdystä kalenteristani, mielessä on itänyt pikkuhiljaa ajatus siirtyä rengaskansio-kalenterin käyttäjäksi. Olisi nimittäin kätevää, jos sivuja voisi siirtää tai lisätä sen mukaan, missä niitä tarvitsee!

Sosiaalisen median kalenterintuunausryhmissä saa helposti sen käsityksen, että koko harrastuksen juuri ja perusta on tietyt kalliit merkkikalenterit. Olen itsekin ihaillut joidenkin merkkien rengaskansioiden kauniita värejä, mutta todennut että aloitan kokeilut mieluummin jollain halvemmalla - kunhan se on  koon ja renkaitten puolesta yhteensopiva useampien merkkien kanssa. Jos vaikka joskus myöhemmin tulee panostettua joihinkin prameampiinkin kansiin. Tai muuten tarvitsee vaihtaa sisältöjä kansista toisiin, vaikka vuoden vaihtuessa. Tai jos vaikka vuoden kokeilun jälkeen alkaakin tuntua siltä, että palaan takaisin kierreselkävihkoihin!

Hinguin rengaskansiota tietenkin sen verran alkusyksystä, ettei missään kaupoissa tullut vastaan mitään sen suuntaistakaan, ainakaan toivomassani koossa, ja lopulta päädyin tilaamaan rengaskansion Etsystä PapergeekColta, niinkin kaukaa kuin Malesiasta - koska sieltä postikulut olivat halvemmat kuin Jenkeistä, jossa aika moni katselemani kansiokauppias vaikutti! Päädyin aika minimalistisesti läpinäkyviin muovikansiin, joihin voin jossain vaiheessa laittaa jonkun kivan välilehden kansikuvaksi kalenterisivujen päälle, ja vaihtaa sitä sitten vaikka vuodenajan mukaan.

...Tai oikeastaan voisin etsiä jonkun kivan välilehden/kansilehden vaikka heti! Kaverilta saaduissa skräppipapereissa oli tämmöisiä hienoja.


Tietysti vähän sen jälkeen, kun olin jo hyvää vauhtia saksimassa paperia ja leimailemassa sille viikkosivuja, Tigeriin ilmestyi halpoja kalenterikansioita. Tai siis kuulemma ilmestyi, kaikki niistä hihkuivat netissä jo kauan ennen kuin niitä löytyi Turun liikkeistä. Ostin sitten kuitenkin sellaisenkin varakansioksi.


Kengännauhabudjetilla aloin leimata viikkosivuja ihan kopiopaperille. Kalenterimanian marraskuisessa miitissä Suomalaisessa kirjakaupassa oli tarjolla washiteippejä kokeiltavaksi, ja päädyin vahvistamaan rei'itettävää reunaa teipeillä...



...Samalla keksin, mihin käyttää monissa pocket lettereissä ja muissa vaihdoissa saapuneita washi-näytteitä! Vähän väriä minimalistisiin viikkonäkymiin. (No, luultavasti väriä lisää myös päivien numerointi uusiksi tarroilla, koska olin jossain vaiheessa numeroinut jonkun päivän väärin - ja virhe ehti kertautua pari kuukautta, ennen kuin huomasin).

Kuukausinäkymiä ja muutamia muita inserttejä varten ostin jo hyvissä ajoin Tigeristä  eri värisiä papereita - jotka tietysti oli valmiiksi rei'itetty, ja ihan eri kohdasta kuin juuri näiden kansioiden renkaat. Kikkailin läpinäkyvien reiänvahvistustarrojen kanssa ennen kuin keksin teippauksen, joten en varmaankaan viitsi teipata sivuja jotka on jo tarroitettu, elleivät sitten rupea repeilemään omia aikojaan.

Koska tänä vuonna erillinen kuukausinäkymä kanijutuille osoittautui käytännölliseksi mm. kynsienleikkuun ja kanilan siivousten seurannassa, semmoinen piti tehdä ensi vuodellekin. Toiseen kuukausinäkymään saanee puolestaan merkittyä kätevästi esimerkiksi lomaviikot, festariviikonloput tms isommat tapahtumat ja todennäköiset sesonkiviikot töissä.
Erillinen lappu postiseurannalle  on nyt myös seuraavaksi kokeilussa - josko siitä selviäisi yhdellä vilkaisulla kenelle vakituisista postiystävistä olikaan vuoro lähettää postia seuraavaksi, vaikka saapuneen ja lähtevän postin kirjanpito kalenterin viikkosivuilla jatkuisi samalla entiseen malliin.





Luetuille kirjoille tulee vastaava seurantasivu myös, mutta se on vielä laatimatta. Ja funktionaalisille kalenteritarroille olisi syytä keksiä jonkunlainen säilytystasku kalenterin väliin.

4 kommenttia:

  1. Hauska projekti :) Ja tosiaan elää käyttäjänsä mukaan.
    Lisäetuna näkisin, että jos jossain kohtaa tulee viikko, joka on vaan niin syvältä kuin olla ja voi, vois sen viikon jälkeen ko sivut tuhota kostoksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä sanoa, että mun näkymässä nyt (IE) teksti ja sivun pohja kuva menee hassusti ristiin. Tekstiä on reunan kuva osioidenkin päällä, vaikeuttaa vähän lukemista. Mutta todennäköisesti tama johtuu vaan exploderista, jota joudun tällä hetkellä käyttämään.

      Poista
    2. Kuulostaa vaivalta, joka vaikeuttaa lukemista tosiaan oleellisesti! Taisin laittaa asetukset alunperin pöytäkoneella ja firefoxilla. Pitäisi ehkä hyvinkin ottaa projektiksi vilkaista joskus miltä lopputulos näyttää muilla selaimilla ja mobiilissa.

      Poista
    3. Paskojen viikkojen poisto kalenterista on myös hilpeä idea :) Tai toisaalta on ehkä myös jollain tavalla terapeuttista jos viikot on ja pysyy kansien välissä, jotka löytyy sitten 10 v myöhemmin varastosta ja selaillessa tulee mieleen, että tästäkin muuten selvittiin, vaikka tapahtuessaan se tuntui melko ylitsepääsemättömältä!

      Olen harkinnut ensi vuodelle jonkunlaista kalenterit ja niiden tuunaus-historiikkipostausta tai postaussarjaa, kunhan paikallistaisin muutaman vanhemman DIY-kalenterin, jotka tiedän jemmanneeni, mutten muista mihin.

      Poista