-->

torstai 15. joulukuuta 2016

Arkadian Ullat nokkoslangasta ja nallesta

Kylläpä aikaa on vierinyt taas ihan huomaamatta ihan huomaamattoman paljon!

Taisin lupailla syyskuussa kertovani lisää sukista, joista silloin oli valmiina toinen, mutta pari puuttui. Malli oli siis Arkadian Ulla, jonka valitsin vasiten kokeillakseni Onionin nokkossukkalankaa. Nokkossukkalanka tosin oli ohuempaa kuin ohjeessa suositeltu Nalle, ja valitsin sille ohuemmat puikotkin, joten työläyttä tuskitellessani päätin jo saman tien, että teen myös toisen parin, ohjeen mukaan Nallesta ja kolmosen puikoilla.



 Ensimmäisen parin nokkoslangasta sain valmiiksi marraskuussa, samalla kun katsoin maratonina Twin Peaksia. (Parin ensimmäinen sukka oli siis aloitettu heinäkuussa ja valmistunut syyskuussa.) Nämä olivat myös ensimmäiset valmiiksi saamani kärjestä aloitetut villasukat.
 
Twin Peaksia oli vielä jäljellä monta jaksoa, joten loin Nalle-version puikoille saman tien ja jatkoin samasta - ja kyllä, eri langalla ja isommilla puikoilla neulominen oli huomattavasti nopeampaa! Sen toisen parin sain valmiiksi kuukauden sisään - tosin viimeisiä kierroksia sain neuloa yötä myöten, koska toinen pari oli menossa lahjaksi ja piti saada valmiiksi juhlapäivään mennessä.





Vähältä piti ettei toinen pari jäänyt kiireen takia kokonaan kuvaamatta - vaikka tuli sitten lopulta ikuistettua lahjansaajan jalassa.

Voi olla, että palaan ohjeen pariin vielä joskus myöhemminkin - pidän kovasti palmikkokuviosta, ja ohjeen mukaan valmistunut kantapää on hyvin kaunis. Tietysti onnistuin säheltämään molempien parien kanssa ohjeen lukemista sen verran, että pareihin tuli keskenään erilaiset kantapäät. Molemmissa ensimmäinen onnistui ohjeen mukaan, mutta nokkosparissa sekoilin kavennuskierrosten määrässä ja taajuudessa. Nalleparissa luulin muistavani jo parin peräkkäisen sukan kokemuksella ohjetta vilkaisematta kantapään kommervenkit, ja huomasin tehneeni jotain ihan muuta vasta kun vartta oli takana jo pari mallikertaa eikä aikataulu sallinut purkamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti