-->

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Nuken neuletakki

Nukkekahvilan toteutus ei ole aikoihin edistynyt, mutta sen sijaan kahvilanpitäjä sai uuden neuletakin. Parin siellä täällä pyörineen jämä/koristetarkoitus-lankakerän värimaailmasta tuli sopivasti mieleen Madeline Hatterin alkuperäisetkin vaatteet, joten ei kun kokeilemaan.

Langat olivat siis vaaleanvioletti Nako Moonlight ja Tigerin huivilanka. (Kauluksen reunus ei valitettavasti ole koko matkalta yhtä pöyheä kuin muu reunus, koska joku Sinatra ehti pureskelemaan lankoja juuri hankalassa vaiheessa).

Hihat on neulottu pyörönä, yhteensä 12 s 2,5mm:n puikoilla. Ensin 2 krs pörrölankaa ja sitten 22 krs Nako Moonlightia ennen niiden liittämistä muuhun takkiin.


Takki on muuten neulottu tasona, helma aloitettiin 26 silmukalla ja taas kaksi kerrosta pörrölankaa ennen sileämpää lankaa - mutta tästä eteenpäin jatkossa kumpaankin reunaan silmukka tai kaksi pörrölangalla. Ja näin jälkeenpäin ajatellen, helma olisi saanut olla leveämpikin! Kerroksia ennen vyötärökavennuksia näyttäisi olevan yhteensä 24, sen jälkeen on kavennettu keskeltä kaksi silmukkaa  kahdella oikealla kerroksella (eli joka toisella), jatkettu kahden oikean kerroksen verran ja sitten taas levennetty kahdella ennen hihojen istuttamista. Kaulusta varten oikea ja nurja kerros vaihtoivat paikkaa, jotta kaulus taittuisi nätisti. Kauluksessa on myös jonkun verran lyhennettyjä kerroksia muodon luomiseksi.





"Nythän voisi vaikka sataa lunta!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti