-->

tiistai 15. joulukuuta 2015

Kanien kranssit

Papanaattorissa 3/2014 oli vinkkejä virikkeiden askarteluun kaneille. Mukana oli myös muutama askarteluohje tavallisista vessapaperirullan hylsyistä. Innostaisivatkohan ne kaneja uusiksi muotoiltuna? (Teollisuusvahvuiset rullahylsyt ovat olleet kova hitti sellaisenaan ja lähes sellaisenaan, mutta tavalliset vähemmän suosittuja.)

Rullahylsystä leikeltävä ja muotoiltava kranssi vaikuttaa jo ajankohtaankin sopivalta - siitä saa tuunattua jopa jouluisen näköisen.

Kranssin teko on sangen yksinkertaista - rullahylsy leikataan kampamaisesti, ja sitten taivutetaan ympyräksi tai puoliympyräksi. Ensimmäisen tein talouspaperirullasta, ja sen jälkeen havaitsin vessapaperirullat kovin lyhykäisiksi kranssitarkoitukseen yksinään. Komeampi kranssi tuli vessapaperirullista yhdistämällä kaksi.




Kranssi on tarkoitus täyttää heinällä ja sitoa kiinni - siis puolikkaat toisiinsa ja samalla kiinni häkin seinään. Sitomistarkoitukseen ostin erikseen paperi- ja juuttinarua, koska kanit kuitenkin pureskelevat myös kiinnitysvälineet. Narulla kiinnitin myös koristeeksi kranssiin noita nakertelurinkuloita, tai mitä värillisiä kroketteja pellettien seassa ovatkaan.
Valmiit kranssit kuvattu pahnapaalin päällä, joka on myös sellaisenaan oiva virike kanilaan.

Kranssit eivät jättäneet kaneja kylmäksi. Algoth ja Boogie ilahtuivat eniten täytteenä olevasta heinästä. Engla huomasi ensimmäiseksi koristekroketin ja alkoi kiskoa sitä. Batmobiili tykkää kaikesta pahvisesta, mutta ei vähääkään valokuvatuksi joutumisesta. Englan ja Batmobiilin kranssi oli myös ensimmäiseksi silputtu - ja ilmeisesti Batmobiili kävi myöhemmin silppuamassa myös Algothin ja Pippurin kranssin, koska nämä olivat sievästi kiskoneet sieltä vain heinää.
Boogie ei tykkää kuvatuksi joutumisesta yhtään enempää kuin Batmobiili

Engla suuntaa kohti kroketteja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti