-->

torstai 3. joulukuuta 2015

Haukkasinko liian suuren palan?

Viime vuonna törmäsin joulusukkakalentereihin (siis päivittäin julkaistaviin ohjeenpätkiin, joita noudattamalla saa itselleen jouluksi sukat) vasta siinä vaiheessa, kun ne olivat jo niin pitkällä, ettei ollut aikaa enää aloittaa ja kiriä kiinni. Työvuorolista ja muut harrastukset säätelevät tänäkin vuonna ajankäyttöä sen verran tiukasti, että ensimmäinen ajatukseni oli vain seurailla laiskasti millaisia ohjeita minäkin päivänä tulee EIKÄ ainakaan yrittää niitä itse. Mutta niinhän siinä sitten kävi, että päädyin kuitenkin mukaan neulomaan Niina Laitisen joulukalenterisukkia (linkki Facebookiin). Ohjeessa neulotaan kahta sukkaa yhtä aikaa, ja joka päivän luukussa on uusi kirjoneuleraita. Eivätkä ainakaan ensimmäiset luukut näyttäneet siltä, että neuleeseen tulisi pitkiä ja kiristäviä langanjuoksuja. En osaa loopata (eikä aikaa riittänyt opetteluun), mutta vapaana oli sattumalta kahdet saman kokoiset sukkapuikot - ja lankavarastossa pari kerää, joita olin ajatellut yhdistää kunhan keksisin sopivan mallin.  Netistä olin lukenut semmoista, että kahta sukkaa pystyy neulomaan yhtä aikaa eri puikoilla, jos vetää toiseen langan kerän sisältä - ja samasta lähteestä olin saanut sen käsityksen, että se on ihan helppoa. Langan pää esiin kerän päältä ja toinen sisältä, ja kohta on vipsis vaan sukat valmiit.

Enpä tiedä helppoudesta. Jos aikaa on valmiiksi vähän ja käytän viikon ainoasta vapaapäivästä tuntikausia muutaman kirjoneuleraidan parissa niin, että suurin osa ajasta menee repiessä lankaa aivan jäätävästä takusta ("neulon 15 min, selvitän takkua puoli tuntia, neulon 5 min, selvitän takkua 20 min, neulon 5 min, selvitän takkua taas 20 min"), niin touhun mielekkyys on melko kyseenalaista. Kyllähän ne langat menivät  hiukan takkuun cthulhu-lapasiakin neuloessa, mutta eivät kuitenkaan sellaiseen mitä ei olisi saanut selvitettyä.


Toinen joulukalenterisukkaohje, mitä olen vilkuillut laiskasti aikomattakaan osallistua, löytyy blogista Missä neuloimme kerran. Siinä pääpaino on väreissä, ja joka luukusta löytyy uusi ohjeistus seuraavan värin valintaan. Hauska idea, mutta olen kuitenkin vielä sen verran tuore neuloja, ettei varastoissani ole jämälankoja tarpeeksi montaa väriä joulukalenterin seuraamiseen neuloen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti