-->

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pupusia ja kukkasia

Pääsiäisenä päädyin askartelemaan pitkästä aikaa hama-helmistä jotain. Ajattelin kokeilla nyt ensimmäistä kertaa niiden kuvioiksi järjestelyä ja kevyttä yhteensulatusta, ja suunnittelin tekeväni näin syntyneestä lopputuloksesta jääkaappimagneetteja. Magneetteja en tosin ole vielä hankkinut, joten nyt on sitten vain kuviollisia levysiä odottelemassa inspiraation seuraavaa vaihetta.


Ensin kuviot alustalle. Ajattelin, että pienet jääkaappimagneetit olisivat kätevämpiä kuin isot, ja oli kiva laatia kerralla monta - mutta sitten tuli mieliteko testata myös neulemallista tuttua pupunkuvaa - jota hiukan muokkasin, koska mielestäni häntä sai olla selkeämmin erottuva ja korvat samaan suuntaan, koska ainakin neulemallissa eri suuntiin sojottavat korvat näyttivät propellilta selässä. (Saattoi kyllä johtua neulekäsialastanikin, mutta muokkailinpa sitten kuitenkin.)



Sitten piti silitellä. Sain etsiä ohjetta raudan kuumuudesta jonkin aikaa netistä, koska pakkauksessa siitä ei ollut mainintaa, mutta ilmeisesti oikea lämpötila on kakkosella. Totesin myös pakkauksessa mukana tulleen juuri ja juuri asettelupohjan kokoisen leivinpaperin liian pieneksi, ja otin sitten kokonaisen leivontaan tarkoitetun leivinpaperiarkin käyttöön. Silitin kuviot ensin yhdeltä puolelta ja kun ne olivat tarttuneet kiinni toisiinsa, kopistelin ne pohjasta irti ja silitin toiseltakin puolelta leivinpaperin läpi. Hassusti muuten tuo yksi kukkakuvio alkoi silitettynä näyttää enemmän joltain pelilaudalta!

Pupukuviot tein muuten huvikseni pimeässähohtavista helmistä, ja sitten piti vielä testata ja ottaa kuvaa, että hohtaako ne pimeässä oikeasti. Hohtaa! Tosin pimeäkuvassa oikealla oleva valkopohjainen pupu oli ollut valoisassa kauemmin kuin punapohjainen pupu sen vieressä, ja hohtaa siksi kirkkaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti