-->

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Päivyrikokeilu / haaste kirjoittaa ja kuvittaa joka päivä

 Sanoinhan, että oli lipsahtanut vähän päivitystauon puolelle? Ja lupailin postailla vähitellen sen aikana toteutuneita projekteja?

Olin melko varma, että olisin tehnyt jonkun inspiraatiopäivityksen hobonicheista ja fauxbonicheista - no en näköjään ollut tehnyt, vaan jutellut niistä siellä täällä ihan muualla. Hobonichi on siis japanilainen kalenteri tai päivyri, ja Fauxbonichi brändituotteen sijaan samantyylinen, mutta omatekoinen päivyri, jossa on ruudutetut sivut, ja johon tulevien tapahtumien kalenterin lisäksi pidetään päiväkirjaa sivu kerrallaan piirtämällä ja liimailemalla kuvia kirjoittamisen lisäksi. Tai siis niin itse ainakin ymmärsin ensialkuun, koska kuvahaku sanalla "fauxbonichi" tuottaa inspiroivia esimerkkikuvia kauniisti kuvitetuista päiväkirjasivuista. Seurailtuani  Facebookissa Fauxbonichis and Fauxdoris-ryhmää inspiraation toivossa, olen kuitenkin saanut sen käsityksen, että termillä viitataankin kalenterin kansiin, tai oikeammin sellaiseen kansioon, johon saa pujotettua yksiin kansiin kalenterin ja useamman muistikirjan, ja sisällölle olisi sitten joitain muita termejä. Ehkä ihan länsimaisittain art journalling? Lisäksi olen myös niin kehityksen kelkasta pudonnut, etten jaksa seurata mitään videoblogeja, joissa selvitettäisiin termistöä tai perehdyttäisiin sisältöön tarkemmin, ja suurin osa päivyriskenestä tuntuu harrastavan nimen omaan videobloggausta. Juu en jaksa kuunnella mitään kymmenien minuuttien jaarituksia siitä, minkä tuotemerkin tuotteita millekin sivulle on lääritty. Jos etsin inspistä, haluan vain katsoa kuvat ja mennä!

Ihanista kirjepapereista postatessani sentään mainitsin ajatuksen kuvapäiväkirjahaasteista. Sanottu ja tehty - haastoin itseni toukokuun ajaksi pitämään joka päivä eräänlaista päiväkirjaa, jossa joka päivällä olisi yksi sivu, ei sen enempää, ja sivun voi täyttää myös piirtämällä tai askartelemalla jos kirjoittamista on syystä tai toisesta vähemmän. Ja tavoitteena tosiaan saada aikaan vain JOTAIN joka päivä, ilman paineita, vaikka kiva olisi kokeilla erilaisia tekniikoitakin tai saada vähän visuaalista vaihtelua merkintöihin. Totta kai siinä kävi niin, että lopputuloksena oli huomattavasti enemmän kirjoitusta kuin kuvia, vaikka ajattelin sitä ensin piirroshaasteena enemmän kuin kirjoittamisena. No, ainakin edes välillä vaihtelin kyniä... Koska haastoin vain itseni enkä muita, ajattelin raportoida haasteesta vasta kun olisin toteuttanut sen, siitä siis pitkä hiljaisuus.

Aloitin reippaasti piirtelemällä kuvia erilaisista päiviin kuuluneista ilmiöistä.





Kuvamäärä alkoi vähentyä suhteessa tekstiin aika pian, ja päivän tapahtumien sijaan liittyi uniin tai randomilla mieleen tulleisiin asioihin, joita oli mukavampi piirtää kuin ruoka-annoksia, telkkareita tai lattianpesukoneita.





Koska yleensä muistin päivyrihaasteen noin viisi minuuttia ennen nukkumaanmenoa, en välttämättä jaksanut piirtää ollenkaan. Luodakseni muille paineita ja vaikuttaakseni paremmalta ihmiseltä, en tietenkään viitsi postata sellaisista sivuista kuvia. Paitsi tietenkin yhden poikkeuksen, joka summaa koko homman aika hyvin:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti