-->

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Joulukortteja skräppäyskerhossa

 Littoisten kirjaston skräppäyskerho veti taas puoleensa. Tällä kertaa en edes yrittänyt tehdä skräppialbumia - sitten viime kerran olin löytänyt ne kauan kadoksissa olleet valokuvat, joita siihen tarkoitukseen viimeksi kaipailin, mutta ei niistä oikein mikään NYT näyttänyt inspiroivalta. Heittäydyin siis hyvällä omatunnolla korttiaskartelun kimppuun.

Viimeksi askartelumateriaaleista tuli vastaan hehkeä heppaboordi, joka näytti ihan siltä, että sillä koristeltu kortti pitäisi lähettää äidilleni. Siispä ensiksi etsin sen käsiini   ja sommittelin sen kanssa muitakin koristeita samalle pohjalle. Tosin jotenkin merkillisesti toinen ruskea kiila tarttui tehokkaasti liian vasemmalle ja jäi melkein kokonaan vaaleanvihreäruudullisen palasen alle. Höh. Kirjekuori piti tietenkin myös koristella korttiin mätsääväksi. Tässä kortissa ei vielä mitään kauhean jouluista ole, paitsi että nuo sabluunatähdet muistuttavat kovasti piparkakkuja :D




Ja kuten viimeksi, tälläkin kertaa mukana oli  inspiraationlähteeksi, koristeeksi ja yleistä leimalesottamista varten ihana lainaleima (siis alkujaan letterboxing-postal) - nimimerkki Woodshedin kaivertama  preeriapöllö! Preeriapöllön käyttäminen joulukorttiin alkoi oikeastaan vitsinä, mutta tykästyin kyllä lopputulokseen. Taustan talvinen taivas on tehty mustetta töpöttämällä, ja kun värikin oli vähän oletettua tummempi, siitä tuli yllättävän myrskyisen näköinen. Ja tuikea tonttu tuli preeriapöllöstä. Lumihiutaleet maassa on leikelty kuvioleikkureilla paperista, jossa luki erilaisilla fonteilla "hyvää joulua" - ja kirjekuori on somistettu tyyliin sopivaksi käyttämällä sitten niitä lumihiutalepaperin jämiä sabluunana. Tonttuhattu on punaista paperia (ja sainkin etsiä aika tavalla löytääkseni sopivan punaista paperia sopivan pienen kaistaleen, kun en kehdannut korkata isoa arkkia saksiakseni vain pikkuruisen hatun jostain kulmasta.)



 

 Seuraava kortti syntyi nopeasti improvisoiden - pullo glitterliimaa kaatui nurin, ja tietenkin ilman korkkia. Yritettiin sitten pelastella pöydällä lainehtinutta liimaa takaisin pulloon, tai edes johonkin askarteluun. Jotkut olivat tehneet kortteihinsa tosi hienoja kransseja kuusenoksa-kuvioleikkurilla, ja niitä vähän kadehtiessani päähäni pälkähti kokeilla, kuinka kuusen näköisen kuusen niistä oksista saa kasattua. Kuva ei oikein tee oikeutta sille, miten valaistulta kuusi näyttää jostain kulmasta katsottuna, kiitos sen glitterliiman, jonka pelastamisesta koko kuusenkasaamisprojekti sai alkunsa :D Lumi kuusen alla on revittyä kuitupaperia. Aika mukava pinta tuli siitäkin.



 Loppukuvaksi vielä haahkoja kerhotapaamisen jälkeisessä pimeydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti