-->

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Uusi kokeilu

Uudenvuodenlupaukseksi taisin höläyttää opettelevani jotain uutta tai verestäväni jotain vanhaa taitoa. Eikö niin, että seuraava uuden kokeileminen kelpaa jo osaltaan lupauksen toteuttamiseksi?

Lidlissä oli taannoin halvalla neulontatarvikkeita - ostin varastoon muutamat pyöröpuikot, ja jonkun hassun väkästimen nimeltään french knitting dolly. Koska se uteloitti. En tiedä välineelle tai tekniikalle suomenkielistä nimitystä - osaisiko joku valaista? Jotain nyöriä sillä kuitenkin punotaan tai kudotaan. Lankaa kiedotaan hannunvaakunalle tappien ympäri, ja nostellaan lenkkejä toistensa yli.

Tälläisellä aikas hyvällä ohjeella pääsin alkuun ja kokeilemaan. Ensin kokeilin tavallisella langalla.  Nyöriähän siitä syntyi.  Ajattelin, että jotain koruja sillä tekniikalla voisi askarrella, ja ostin sitten nyörin sisään mahtuvia helmiä seuraavaa inspiraatiohetkeä ajatellen - mutta samalla törmäsin myös ohuehkoihin värillisiin kuminauhoihin. Joten seuraavaksi tein sitten kuminauhasta hiuslenkin! Ainakin toistaiseksi hiuslenkki on kestänyt käytössäkin, eikä purkautunut tai katkeillut.
Kuvassa hiuslenkki (se metallinhohtoinen) on sen ensimmäisen kokeiluksi tehdyn lankanyörin kanssa.
Hmm hmm. Tietysti jos neuleisiin tarvitsee nyöriä, niin sellaista voi tuolla välineellä tehdä, jos ei halua perinteisesti punoa tai letittää... (Jossain päin nettiä tuli vastaan aika hemaisevan näköiset nyöritettävät sukat - sellaisiinhan tuommoinen nyöri olisi omiaan...) Ja tietysti niitä helmiä voi tunkea hiuslenkkeihinkin, jos haluaa niitä tehdä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti